Ovakav odgovor na molbu danas sigurno nećete vidjeti: "Nikad nismo vidjeli nešto tako grozno"

Ovakav odgovor na molbu danas sigurno nećete vidjeti: "Nikad nismo vidjeli nešto tako grozno"

Foto: 123rf/Twitter

NITKO ne voli biti odbijen, pogotovo kad se radi o nečemu u što je uložen trud. No danas i kreativne ideje često ostaju bez ikakvog odgovora poslodavca (ili dobijete generičku poruku), stoga nije ni čudo da su korisnici društvenih mreža bili oduševljeni brutalno iskrenom odbijenicom s početka 20. stoljeća kad je osvanula na Twitteru.

Australski izdavač Angus & Robertson 1928. godine napisao je jednu takvu odbijenicu Fredericku Charlesu Meyeru iz grada Katoomba, čija poezija ih očito nije oduševila.

"Dragi gospodine, Ne, ne možete nam slati još svojih stihova i ne, nećemo vam dati ime drugog izdavača. Nikoga od konkurencije ne mrzimo dovoljno da bismo mu poslali vas. Pjesma koju ste poslali jednostavno je užasna. Zapravo, nikad nismo vidjeli gore", stoji u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

Ipak, nakon molbe koju je dobio, autor nije odustao. Njegove pjesme kasnije su objavljene u zbirkama "Pearls of the Blue Mountains of Australia" (1929.) te "Jewels of Mountains and Snowlines of New Zealand" (1934.).

Neke od njegovih pjesama uključene su u natječaj za najgori stih i najužasniju poeziju novozelandskog magazina Artscape 2001. godine, a Meyer je proglašen "najboljim užasnim pjesnikom u povijesti zemlje".

Za to su zaslužni stihovi poput ovih ispod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara