Odluka je postala službena: Prošećete li golišavi Dubrovnikom, dobro će vas opaliti po džepu

Odluka je postala službena: Prošećete li golišavi Dubrovnikom, dobro će vas opaliti po džepu

Screenshot: YouTube

NA SJEDNICI dubrovačkog Gradskog vijeća u ponedjeljak su usvojene izmjene Odluke o komunalnom redu kojima je omogućeno kažnjavanje svih koji povijesnom jezgrom hodaju ''u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće''.

Podsjetimo, o toj odluci pričalo se već prije nekoliko mjeseci, a sad je i donesena. U planu su tad bile čak i veće kazne.

Izmjenama ove Odluke o komunalnom redu, komunalnim redarima omogućeno je kažnjavanje turista koji su neprimjereno odjeveni na javnim površinama u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž istaknuo je kako će na ulazima u gradsku jezgru biti postavljene obavijesti, te kako će kazne za hodanje povijesnom jezgrom ''u kupaćem kostimu, bez gornjeg ili donjeg dijela odjeće'' iznositi tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta.

''Što se tiče golotinje, o tome je bilo riječi dosta već ranije. Bio je veliki broj i novinskih članaka i komentara naših ljudi iz grada koji smatraju kako je neprimjereno da se turisti povijesnom jezgrom šetaju neprikladno odjeveni. Ako se u crkve i muzeje ne može ulaziti neprikladno odjeveni, a povijesna jezgra jest svojevrsni muzej, onda držimo da nije prikladno ni da tako turisti šetaju Stradunom.

Na glavnim punktovima će biti postavljene obavijesti, a kazne su tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta'', rekao je Raguž.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara