"Odom radosti" i vatrometom svečano otvorene 7. Riječke ljetne noći

Tekst: P.R.
Foto: Tea Cimaš/Cropix

"ODOM RADOSTI" u izvedbi solista, zbora i orkestra Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca sinoć su na pontonu između Gata Karoline Riječke, Rive Boduli i pomorsko-putničkog terminala svečano otvorene sedme po redu Riječke ljetne noći.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Vojka Obersnela početak festivala obilježio je vatromet i najavio mjesec dana bogatog kulturnog programa u Rijeci. Program se ove godine, od 29. lipnja do 24. srpnja, održava pod sloganom "Odaberi svoju zvijezdu", a ponudit će raznolike sadržaje, od opernih i dramskih predstava do koncerata, filmova i pjesničkih večeri. Najveći je broj događaja u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, a otkrivene su i neke nove lokacije za izvedbe. Uz kazališne hitove "Lukrecija o' bimo rekli Požeruh" te "Mirisi, zlato i tamjan", bit će prikazani i "Prekidi" kazališta Planet Art iz Zagreba u izvedbi Nataše Janjić i Amara Bukvića te premijera predstave "Cirkus destetika" u režiji Aleksandra Popovskog i izvođenju ansambla Hrvatske drame.

Nova lokacija je plaža ispod nekadašnjeg Park hotela, gdje će uz "Cirkus destetiku" biti održani koncert "Četiri godišnja doba" Hrvatskog komornog orkestra, koncert Riječke filharmonije "San ljetne noći", "Jazz concertino" Darka Jurkovića te koncert "Izgubljene pjesme" Stefana Milenkovića i Edina Karamazova, a na programu je i izvedba opere "Cavalleria rusticana" na Trgu Grivica. Tradicionalni "Pisci pod zvijezdama" održat će se u Astronomskom centru Rijeka, a ove je godine uveden i filmski program, pa će u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli na Trgu Matije Vlačića Ilirika biti prikazana "Vojvotkinja", "Veliki san", "Engleske jagode" i "Transfer".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara