Odsad roditelji mogu mobitelom provjeriti djecu

IZRAELSKA mobitelska tvrtka ponudit će video uslugu koja će omogućiti roditeljima da u realnom vremenu provjeravaju kako su im dječica kod kuće, objavila je u petak glasnogvoronica tvrtke.

Ponuda je aktualna jer se u zadnje vrijeme otkrivaju priče o dadiljama koje zlostavljaju povjerenu im djecu. Ta su otkrića šokirala Izraelce i zadnjih su tjedana glavna tema u medijima.

Klijent će trebati samo web kameru, mobilni telefon i računalni program koji može besplatno skinuti s internetske stranice kompanije, rekla je glasnogovornica tvrtke Pelephone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon odlaska roditelja, uz računalo spojeno na internet, kamera postavljena na strateško mjesto u kući prati sve što se događa, a korisnik usluge mora s mobitela nazvati poseban broj i može gledati video snimku u stvarnome vremenu.

Snimke dadilje koja tuče sedmomjesečne blizance izraelski su mediji uporno prikazivali, nastala je panika među zaposlenim roditeljima i poraslo zanimanje za instaliranje tajnih kamera kakva je snimila i dadilju zlostavljačicu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara