Odvjetnica: Ovdje se ne sudi Severininom karakteru, već interesu djeteta

Odvjetnica: Ovdje se ne sudi Severininom karakteru, već interesu djeteta
Foto: Borna Filic/PIXSELL

SEVERININA odvjetnica Jasminka Biloš gostovala je u RTL Direktu te je progovorila o budućim potezima u višegodišnjoj sudskoj bitci za skrbništvo nad sinom pjevačice i srpskog tajkuna Milana Popovića.

"Točno je da se odluke donose na temelju činjenica i kako ih je ocijenio sudac koji ih je donosio. Ovdje se radi o nepravomoćnoj odluci. Priopćenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu nije bilo potrebno, ali ni čuvati integritet suca. Bitno je da je odluka donijela nemir u javnost", rekla je odvjetnica.

U emisiji je gostovala i Sanja Sarnavka, aktivistica za ženska prava, koja je rekla da ju ova odluka nije iznenadila, ali da ju je rastužila.

"To pokazuje da Centar za socijalnu skrb, koji je ipak ovdje ključan, često ocjenjuje roditelja i to kako se ponašaju prema njima, a ne prema djetetu, što bi trebalo biti irelevantno", rekla je Sarnavka.

Dodala je i da se susretala i sa ženama koje su pretrpjele nasilje te da su one, kad Centar za socijalnu skrb dođe, iznervirane i očajne te da iz tog razloga često nasilnik koji je fin i šarmantan postane podobniji za odgajanje djeteta.

"Milan Popović je očito znao naći pravi put kako doći do nečega. Neshvatljivo mi je da je škola u ovakvoj situaciji uzela 150.000 kuna", smatra aktivistica. 

Odvjetnica Biloš je naglasila i da je  Severina u listu o preuzimanju djeteta iz škole upisala svog supruga Igora Kojića te nije jasno zašto iz škole nisu dopustili da Kojić preuzme dijete.

"Ne sudi se karakteru moje klijentice nego interesu djeteta. Javnost se treba umiriti i treba i dalje vjerovati u pravosuđe. Vjerujem da će se u zakonitom postupku pravilno utvrditi činjenice. Žalit ćemo se", zaključila je odvjetnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara