Oliver je otpjevao preko 60 pjesama Jakše Fiamenga, ali na ove tri se ježio

Oliver je otpjevao preko 60 pjesama Jakše Fiamenga, ali na ove tri se ježio
Screenshot: YouTube

2018. GODINA bila je nemilosrdna prema hrvatskoj glazbi i pjesništvu. Uzela nam je dva velikana dalmatinske pjesme - najprije Olivera Dragojevića, a danas i Jakšu Fiamenga. 

Njih dvojica surađivala su na nekima od najljepših pjesama otpjevanima na ovim prostorima. Jakša je za Olivera napisao čak 60 pjesama, a mnoge od tih pjesama postali su hitovi koji će se pamtiti zauvijek. Karoca, A vitar puše, Infiša san u te, Moje prvo pijanstvo, samo su neke od pjesama uz koje su se Hrvati veselili, plakali i stvarali životne uspomene...

Ipak, Oliver je jednom prilikom otkrio na koje se pjesme i sam znao naježiti tijekom izvođenja, a među njima su se našle čak tri pjesme koje je napisao upravo legendarni Jakša.

"Ima nekoliko novih pjesama koje se još nisu slegle, ali rekao bih da je to Galeb, Magdalena, Nocturno, Ništa nova, Ostavljam te samu", rekao je Oliver u jednom intervjuu za RTS.

Jakša je napisao Nocturno, Ništa nova i Ostavljam te samu.

Jakšina najdraža pjesma za Olivera

Jakša je za Index na Oliverovoj komemoraciji ljetos otkrio koja je njemu najdraža pjesma koju je napisao starom morskom vuku.

"To je pjesma Karoca. Pjesma koja opisuje i njegov, i moj, i vaš i svačiji život. Karoca (kočija, op.a) koja gre i nitko ne zna gdje će se zaustaviti, a mi smo samo u njoj, samo prolaznici kroz vrijeme. Drago mi je da sam to vrijeme proveo s njim", priznao nam je tad.

"Fala ti, pivaće se tvoje pisme sve dokle je riči dalmatinske.

I zato ti moran ovo reć, moran protuslovit, neka san mlađi, skužaj me; 
Jakša moj, rodija si se sa peron od zlata, ma si isto jedno falija, i ti i Oliver!

Nije za vama ostala samo Tišina mora...", oprostio se Goran Karan preko Facebooka nakon vijesti o Jakšinoj smrti, osvrćući se na još jednu od pjesama koje je napisao za Olivera, pod naslovom Tišina mora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara