Oliverova obitelj poslala upozorenje svima koji pokušavaju zaraditi na njemu

Oliverova obitelj poslala upozorenje svima koji pokušavaju zaraditi na njemu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Facebook

OBITELJ Olivera Dragojevića obratila se svima onima koji pokušavaju ili bi mogli pokušati zaraditi na imenu legende hrvatske glazbe.

"Obitelj pok. gospodina Olivera Dragojevića ovime se obraća javnosti, kao i svima koji u njegovu čast žele organizirati bilo kakva događanja ili njegovo ime i umjetničko stvaralaštvo koristiti za svoje, ili potrebe svojih tvrtki. Ovime želimo skrenuti pozornost na to da se na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, a posebno na temelju Uredbe Europske Unije br. 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, svako neovlašteno korištenje i obrada osobnih podataka smatra protupravnim", započinje priopćenje koje su objavili početkom rujna.

"Primijećeno je da postoje tendencije korištenja imena pok. gospodina Olivera Dragojevića u razne komercijalne svrhe, u kontekstu koji citirani Zakon i Uredba EU smatra protupravnim. U vidu odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka, a podredno i odredbi Zakona o obveznim odnosima, ljubazno Vas molimo da osobne podatke gospodina Olivera Dragojevića, posebno uključujući njegovo osobno ime, ne koristite u svrhu promocije, marketinga, koncerata, priredbi i ostalih sličnih događaja bez prethodnog pisanog odobrenja njegove obitelji, budući da umjetnička vrijednost njegovog imena predstavlja kako osobnu vrednotu za njegovu obitelj tako i neizostavni dio cjelokupne hrvatske glazbene baštine", piše dalje.

"Kako bismo očuvali uspomenu na osobu kakva je gospodin Oliver Dragojević bio, smatramo nužnim sudjelovati u svakom takvom djelu te uvjetovati korištenje i eventualnu daljnju obradu njegovih osobnih podataka, stvaralaštva i svih konotacija i simbola koji se uz istu vežu našim prethodnim pisanim pristankom", objašnjeno je i nakon toga naveden kontakt za sve one koji imaju dodatna pitanja u vezi navedenih ovlaštenja.

"U slučaju neovlaštenog korištenja osobnih podataka, posebno imena gospodina Olivera Dragojevića, a posebice u svrhu stjecanja materijalne koristi, temeljem odredbi Zakona o obveznim odnosima te ostalih primjenjivih propisa, biti ćemo prisiljeni pokrenuti odgovarajuće postupke radi zaštite prava osobnosti i naknade štete bez ikakve prethodne obavijesti ili upozorenja", zaključeno je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara