Online igrica uči devetogodišnjakinje da postanu operirane sponzoruše

Online igrica uči devetogodišnjakinje da postanu operirane sponzoruše

UDRUGE roditelja kritiziraju novu pošast na internetu - igricu u kojoj djevojčice svoje virtualne likove podvrgavaju plastičnim operacijama i daju im tablete za mršavljenje, javlja Daily Telegraph. Na online igricu "Miss Bimbo game" registrirane su i djevojčice stare samo devet godina, koje se brinu o svom "alter egu".

Cilj igre je postati "najpoželjnija, najbogatija i najslavnija sponzoruša na cijelom svijetu". Igrači drže svoje djevojke na zadanoj tjelesnoj težini, dajući im tablete za mršavljenje. Nadmeću se jedni protiv drugih u natjecanjima ljepote, kako bi zaradili novac kojim svoje likove oblače u donje rublje i vode ih u noćne klubove. Postoje i misije, kao odlazak na plastičnu operaciju kojom njihova sponzoruša dobiva veće grudi, te pronalazak bogatog dečka koji će ih financirati. Neke od ostalih statistika na koje igračice moraju paziti su glad, žeđ i sreća.

Bezazlena igra ili opasnost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra koja je pokrenuta prije mjesec dana ima već 200,000 igrača u Velikoj Britaniji, od kojih se većinom radi o djevojčicama u dobi od devet do 16 godina. U Francuskoj igra je u godinu dana privukla 1,2 milijuna igrača, ali je naišla na osude roditelja. Kreatori igre tvrde da se radi o "bezazlenoj zabavi" po uzoru na Barbie, lutke the Bratz i japanske Tamagotchi ljubimce.

"Jedna je stvar ako dijete prepoznaje tu igru kao neozbiljnu i glupu. Opasnost leži u tome da devetogodišnje dijete ne vidi ironiju u tome i uzme sponzorušu kao svoj uzor. Igra tada postaje opasna", rekao je Bill Hibberd, glasnogovornik udruge za prava roditelja Parentkind.

"Dječju nevinost bi trebalo uvijek štititi. Mnogi roditelji nemaju pojma što njihova djeca gledaju putem interneta, a tu postoji i financijska opasnost od djece koja plaćaju stvari na internetu putem mobitela", dodao je. Nicolas Jacquart, 23-godišnji kreator igre iz Tootinga u južnom Londonu, kaže kako igra ne radi ništa drugo, nego na šaljiv način oslikava stvaran život. "To je bezazlena zabava", zaključio je.

B.V.
Foto: missbimbo.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara