Online pogreb za 750 kuna

SVI ožalošćeni koji su u nemogućnosti prisustvovati pogrebu svojih najmilijih, sada ga imaju priliku vidjeti putem interneta, javlja Daily Mail.

Ovakav pomalo nesvakidašnji pogrebni program, pokrenut je zbog toga jer su mnoge obitelji razasute po svijetu. Putem interneta rođaci i prijatelji imaju priliku odati posljednje počasti članovima obitelji, bez potrebe putovanja na sam pogreb.

Usluge gledanja pogreba uživo putem interneta već pruža osam britanskih krematorija, a ožalošćeni gledatelj uslugu plaća oko 750 kuna. Korisnici dobivaju šifru koja im omogućuje uživo vidjeti pogreb, sa samo 20 sekundi kašnjenja, ili ga mogu pogledati i do tjedan dana poslije.

Pogrebi se snimaju diskretno u pozadini kapele. Kompanija koja je sve to i pokrenula, Wesley Music iz Ketteringa u Northamptonshireu, isto tako nudi i DVD-e pogreba po cijeni od 500 kuna, ili audio snimku za 250 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Alan Jeffrey kaže kako su online pogrebi samo još jedna opcija ožalošćenima.

"Obitelji su zemljopisno razdvojene, sada više nego ikad prije, te se udaljeni pripadnici obitelji osjećaju isključenima iz jednog tako značajnog okupljanja. Cijela ideja je potekla iz pomoći jednoj starijoj osobi u Australiji, koja nije mogla stići na obiteljski pogreb u Britaniju", rekao je Jeffrey.

B.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara