Opel Astra TwinTop: Francuzi čuvajte se!

OPEL će potkraj ljeta na auto-salonu u Frankfurtu predstaviti svoj drugi model s pomičnim tvrdim krovom. Twin Top je četvrta i ujedno najatraktivnija izvedba Astre, koja kao i Tigra, koristi inovativni sustav sklapanja krova.

Elegantno dizajnirana Astra TwinTop je prvi njemački automobil kojem na putu do uspjeha stoje dvije velike prepreke, francuski aduti Peugeot 307 i Renault Megane u CC izvedbi.

Russelsheimski četverosjed s otvorenim pogledom u nebo ima jake adute. Osim atraktivnog izgleda, TwinTop izvedba Astre može se pohvaliti izdašnom ponudom prostora. Osim komfornih sjedećih mjesta tu je i čak 440 litara prtljažnog prostora, kao posljedice inovativnog sustava sklapanja krova iz tri dijela.

Čak i nakon što se elektro-hidrauličkim putem sklopi krov, putnicima preostaje do 200 litara tovarnog prostora, što je dovoljno za svakodnevne potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Easy Load funkcija olakšava slaganje prtljage ispod elemenata krova dopuštajući pomak istih za 25 cm. Postupak sklapanja krova traje svega 30 sekundi, a može ga se pokrenuti i putem daljinskog upravljača.

Gotovo četiri i pol metara dug automobil je gotovo pa u potpunosti novi automobil. Od kompaktne izvedbe preuzeto je tek 30 posto dijelova. Ponuda motora posuđena je iz bogate Astrine game, a čini ju četiri benzinska (105 do 200 KS) i jedan dizelski (1.9 CDTi/150 KS). Kao i ostale izvedbe, tako i TwinTop posjeduje bogatu tehničku podršku među kojom i IDSPlus podvozje s CDC kontrolom ovjesa, AFL zakretna Xenon svijetla, te DPF filter.

Astra Cabrio lansirana 2.000 godine prodana je do danas u 55.000 primjeraka. Pridodamo li tome prodajni uspjeh prijašnjih Opelovih kabrioleta (Astra I, Kadett), može se očekivati uspješni nastavak tradicije. Uostalom Tigra je u manje od godinu dana prodana u više od 40.000 primjeraka. Proizvodnja Astre TwinTom započinje početkom godine u pogonima u Belgiji, gdje se proizvode Astra GTC i hatchback. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara