Opel Vivaro VPC: Dostava u stilu

NAKON što je Ford prije nekoliko mjeseci predstavio dostavni Transit u SportVan izvedbi inspiriranoj ST odjelom isti potez povlači i Opel - Vivaro s genima OPC-a nizozemske podružnice tvrtke.

Prvi znak raspoznavanja specijalne serije je prepoznatljiva nijansa (Arden Blue) plave boje - zaštitni znak OPC-a. Estetske nadogradnje vanjštine obuhvaćaju još aluminijske naplatke, kao i dvostruki završetak ispušnog sustava s trepezoidnim poprečnim presjekom.

Prepoznatljiv stil nalazi se i u prednjem dijelu interijera vozila. Plavih tonova nije ostala pošteđena niti unutrašnjost vozila u kojoj glavnu riječ vode Recarova sportska sjedala i obloge presvučene kožom. Sve rečeno upućuje da se definitivno radi o jednom od ljepših mjesta za rad.

Kako bi Vivaro bio i dalje upotrebljiv u svakodnevnim zadacima izvor pokretačke snage ostao je 2.5-litreni CDTI dizelaš. Razvija 107 kW/146 KS, a usuglašen je sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem. Recimo i kako su prijevozničke usluge ostale na razini produljene L2 izvedbe s oko 3,8 "kubika" tovarnog prostora.

Sličnost s Fordovim modelom nastavlja se i u pitanju naklade. I Vivaro će biti proizveden u limitiranoj seriji, no za razliku od Fordovih 500, Opel predviđa komercijalizaciju tek 100 primjeraka. S obzirom na opravdanost izvedbe i cijenu od oko 35.000 eura, više no dovoljno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara