Oprostio stanarinu podstanarima: Nije važno koliko ću izgubiti, bitnije je zdravlje

Oprostio stanarinu podstanarima: Nije važno koliko ću izgubiti, bitnije je zdravlje
Screenshot: NBC

STANODAVAC iz Brooklyna najavio je da će se zbog pandemije koronavirusa odreći najma za travanj za sve svoje podstanare, a ima ih oko 200.

Mario Salerno 30. ožujka na ulazna vrata svih svojih zgrada postavio je obavijest koja je njegovim podstanarima izmamila osmijeh na lice. "Zbog nedavne pandemije koronavirusa covid-19 koja utječe na sve nas, imajte na umu da se odričem stanarine za travanj", pisalo je na njoj.

Salerno (59) posjeduje oko 80 apartmana s oko ​​200 podstanara raspoređenih po Williamsburgu i Greenpointu. Naveo je da je odluku donio nakon što je čuo više stanara koji su imali novčanih problema zbog virusa.

Na pitanje novinara koliko će biti u gubitku, Salerno je rekao da mu je važnije zdravlje ljudi. "Želim da svi budu zdravi", rekao je. "O tome se radi."

Rođen u srcu Williamsburga na aveniji Metropolitan, Salerno je naslijedio benzinsku stanicu svog oca i postao je poznata figura u zajednici. Za NBC Salerno je izjavio kako mu je važnije zdravlje ljudi te da nisu gladni. "Kažem, ne brinite se zbog plaćanja meni, brinite se o svom susjedu i brinite se o svojoj obitelji."

Kaitlyn Guteski, jedna od njegovih podstanarki, morala je zatvoriti frizerski salon i nema prihoda. Nije znala kako će namiriti stanarinu i već se bojala da će se morati vratiti živjeti s roditeljima. "On je Superman", opisala je Salerna. "Predivan čovjek."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara