Ormari praktičniji nego ikad

JESTE li ikada otvorili pretrpan ormar, te ipak zaključili kako nemate ništa za odjenuti? Velike su šanse da jeste.  Vjerojatno uopće ne nosite 70 posto svoje odjeće jer je ne vidite. Ako mislite da je ormar ogromna kutija u koju bez ikakvog reda trpate odjevne predmete, nije ni čudo što imate problema s pronalaskom onoga što tražite.

Uobičajen problem, posebno osoba koje žive u manjim stanovima, su nepregledni i pretrpani ormari. Budući da veći stan nije realna opcija, rješenje se krije u dobrom rasporedu i iskoristivost onoga što imate. Pametno rješenje je investirati u novi ormar koji će biti zaista pregledan.

Prilikom kupnje trebali biste obratiti pozornost na ove stvari:

 - Pravilo je da što ormar ima više pregrada veća je preglednost.

 - Trebalo bi postojati nekoliko pregrada za vješalice. Jedna za dužu odjeću poput kaputa, te nekoliko kraćih za košulje, jakne i sl. Ukoliko postoje samo dugi prostori kupite dodatne police kako biste ih pregradili.

 - Birajte ormare s ladicama na kotače kako biste ih brže i lakše izvlačili. Neka budu što pliće kako bi lakše vidjeli sadržaj.

 - Na vrata ormara dogradite vješalice na koje ćete moći objesiti remenje i slične stvari kako biste ih brzo uočili.

 - Tražite ormar s automatiziranim unutarnjim osvjetljenjem kako biste jasnije vidjeli unutrašnjost. 

 - Ladice za nakit trebale bi imati pregrade poput onih za pribor za jelo.

 - Nemojte se ograničavati na samo jedan zid u sobi, razmislite koji bi se prostor još mogao efikasno iskoristiti. U ormar u hodniku možete smjestiti garderobu koju nosite rjeđe.

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara