Oscarovac progovorio o crkvenom skandalu u "Spotlightu": Film me potresao zbog moje prošlosti

Oscarovac progovorio o crkvenom skandalu u "Spotlightu": Film me potresao zbog moje prošlosti

Foto: Splash

MICHAEL KEATON drugu godinu zaredom ostvario je zapaženu ulogu u filmu koji je u utrci za ovogodišnjeg Oscara. Prošle je godine to bio "Birdman", ove godine je "Spotlight".

Kontroverzna drama govori o timu novinara koji otkriva zlostavljački skandal unutar Crkve. Keaton tvrdi da ga je tema filma iskreno potresla zbog njegove prošlosti.

"Moja majka je bila predani katolik, a ja sam bio ministrant. Moja majka je išla na misu svaki dan i kada pomislim što bi joj takva otkrića učinila... Mislim da je to veliko, to treba napraviti, ali uništiti nečiju vjeru je potpuno druga razina", rekao je glumac, piše Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, Keaton ne prezire vjeru i smatra da je ona u svojoj osnovi dobra, a da isto pokazuje i film: "Moja vizija onoga što ljudi nazivaju Bogom mi je potpuno u redu, ali ovaj film nije o religiji, nego o institucijama. On je o ljudima koji imaju moć i traže moć i koriste tu moć na nemoćnima i to se događa na mnogim mjestima, doslovno po cijelom svijetu."

Film je nominiran za šest Oscara, uključujući i nagrade za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolju sporednu glumicu i glumca Rachel McAdams i Marka Ruffala. Keaton nije uspio biti i drugu godinu zaredom nominiran, iako mnogi imaju samo superlative za njegov prikaz Waltera Robinsona, novinara Boston Globea, vođu tima koji je razotkrio zlostavljački skandal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara