Oskarovka Cotillard uvrijedila Amerikance i dovela u pitanje holivudsku karijeru

SAMO nekoliko dana nakon što je osvojila Oscara za najbolju žensku ulogu, 32-godišnja glumica Marion Cotillard našla se na udaru američke javnosti i to zahvaljujući izjavi koju je dala prije godinu dana. Za emisiju "Paris Premiere" glumica je, naime, izjavila kako smatra da je napad na Svjetski trgovački centar (WTC) organiziran kako bi se izbjegli troškovi njegove obnove. Revolt Amerikanaca je vrlo snažan, a neki joj zbog "ruganja s najvećom američkom tragedijom" žele oduzeti nagradu.

"Slični tornjevi u koje su se zalijetali zrakoplovi, poput onog u Španjolskoj, gorjeli su 24 sata. Nijedan se nikad nije srušio. A u New Yorku, sve se raspalo za nekoliko minuta", izjavila je glumica, a u pitanje je dovela čak i čovjekovo slijetanje na Mjesec. "Je li čovjek zaista šetao po Mjesecu? Pogledala sam puno dokumentaraca na tu temu i ne vjerujem svemu što tamo govore", rekla je Marion Cotillard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinom mišljenju, WTC bio je neisplativ projekt čije je uništenje financijski bilo puno prihvatljivije nego njegova obnova i modernizacija. Spornom intervjuu trebalo je godina dana da ga zapazi američka javnost i to nakon što je glumica osvojila Oscara za najbolju glumicu, zahvaljujući ulozi Edith Piaf u filmu "La Vie en Rose".

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara