Osnovnoškolac žestoko kritizirao Vladimira Putina prilikom posjeta nacionalnom parku

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

VLADIMIR PUTIN pažljivo njeguje svoj imidž čvrstog muškarca koji ne preže pred izazovima, no ostao je bez riječi kada ga je "na zub" uzeo osnovnoškolac. Ruski premijer bio je u posjetu nacionalnom parku Losiny Ostrov blizu Moskve, gdje je hranio mlade losove na bočicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi vlada trebala biti mnogo stroža po pitanju kršenja zakona o ekologiji", rekao je hrabri dječak koji je došao u nacionalni park prisustvovati posjetu premijera. Gledao je ravno u sunčane naočale koje je Putin imao na očima i bez ustručavanja nastavio: "Trebalo bi odrediti više kazne za mokrenje na ulici". Ruski je premijer skinuo naočale, pogledao dječaka i rekao mu: "Potpuno se slažem. Ruska je priroda dar od Boga i, bez ikakvog pretjerivanja, ona je čudo koje svaki dan uživamo te zaslužuje našu zaštitu", odgovorio je Putin dječaku. Uputio ga je da svoje prijedloge pošalje vladi u pismu i obećao mu da će ih razmotriti.

Neki nagađaju da je vjerojatno riječ o dogovorenom igrokazu kojim se premijer želio prikazati kao suosjećajan čovjek koji se brine za okoliš. Rusija je žestoko kritizirana zbog loše brige o okolišu i niskih ekoloških standarda. Današnjim je posjetom Putin želio pokazati kako se vlada ipak brine o ruskoj prirodi, stoga njegovi kritičari smatraju kako je "dječakov istup" bio samo dobro uvježbana predstava za javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara