Ostat ćete bez riječi kad vidite tko je zadnja osoba koju je Bowie počeo slijediti na Twitteru

Ostat ćete bez riječi kad vidite tko je zadnja osoba koju je Bowie počeo slijediti na Twitteru

Screenshot: YouTube

LJUDE diljem svijeta rastužila je vijest da je glazbena legenda David Bowie preminuo od raka u ponedjeljak. Samo nekoliko dana ranije objavio je svoj posljednji album, koji je privukao veliku pažnju i novinara i obožavatelja.

Novinarka Anna Doble iz Newsbeata primijetila je da je Bowiejev službeni profil na Twitteru započinjao praćenje drugih profila do trenutka njegove smrti, a posljednji profil koji je počeo pratiti bio je "The Tweet of God", odnosno "Božji tweetovi".

Independent je provjerio njene navode i utvrdio da je Bowie ili barem njegov publicist uistinu počeo slijediti "Boga", odnosno profil s tim imenom na Twitteru.

Osoba koja vodi taj profil primijetila je tko je njen novi sljedbenik, a nakon vijesti da je Bowie preminuo "Bog" je objavio: "David Bowie je bio bog kakav sam ja uvijek htio biti". 

Fanovi za to vrijeme pokušavaju utvrditi je li Bowie najavio svoju smrt albumom "Blackstar". Novinar, urednik i glazbeni kritičar Michael Azerrad tvrdi da bi izraz "black star" medicinskom žargonu mogao označavati tip kancerogene promjene.

U medicinskoj se literaturi taj izraz koristi u dijagnozi raka dojke, riječ je o patološkim promjenama vidljivima na rendgenu, a sam taj pojam označava promjene tkiva koje mogu biti benigne i maligne.

S druge strane, "black star" može biti i naziv za grčku terorističku grupu, drugi naziv za crnu rupu, naziv za kinesku pušku ili za halucinogenu drogu LSD.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara