Ostvaren san svih uhljeba: 15 godina nisu dolazili na posao, a uredno primali plaću

Ostvaren san svih uhljeba: 15 godina nisu dolazili na posao, a uredno primali plaću

Screenshot: YouTube

DVOJICA zaposlenika lokalnih vlasti u andaluzijskome gradu Jerezu de la Fronteri otpuštena su pošto je ustanovljeno da punih petnaest godina nisu dolazili na posao, piše dnevni list Independent.

Zanimljivo je da su vozač i vrtlar svih 15 godina uredno primali plaću, a pogreška je otkrivena kada je slučajno ustanovljeno da se ondje nisu pojavili od siječnja 2015. do svibnja 2016.

No daljnje istraživanje pokazalo je da se razdoblje njihova nedolaska na posao proteže dublje u prošlost i da se "zaposlenici" na poslu nisu pojavili punih petnaest godina.

U međuvremenu se oglasila Udruga sindikata, čiji su članovi vrtlar i vozač, koja u priopćenju navodi da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate koji su pretvoreni u slobodne dane te da je sve potpuno zakonito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto sindikat dopušta razmjenu slobodnih dana među radnicima te navodi da su dvojica zaposlenika iskoristila i slobodne dane svojih kolega.

No Gradsko vijeće u priopćenju objašnjava da želi ukinuti nepravedno stečene navike radnika jer nanose veliku štetu samome vijeću, ali i oštećenoj gradskoj blagajni.

Predstavnik Udruge sindikata odbacuje optužbe Gradskog vijeća i kaže da će na sudu osporavati odluku o otkazu radnicima.

Andaluzija je očito raj za ovakve 'makinacije' jer su istražitelji prošle godine ustanovili da se 69- godišnji Joaquin Garcia nije pojavio na poslu punih šest godina. Njegov dugogodišnji izostanak s posla zamijećen je tek nakon što se nije pojavio na uručenju jubilarne nagrade. Sud u Cadizu kaznio ga je novčanom globom u iznosu od 27.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara