Osuđen srpski pjevač Aca Lukas, pljunuo prema novinarima

SRBIJANSKI folkpjevač Aleksandar Vuksanović, poznat kao Aca Lukas, osuđen je u ponedjeljak u Beogradu na četiri mjeseca zatvora zbog kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja oružja, a sud mu je do pravomoćnosti presude produljio pritvor.

Vuksanović je uhićen 23. ožujka, u sklopu policijske akcije "Sablja" nakon ubojstva srbijanskog premijera Đinđića, a vrijeme provedeno u pritvoru bit će mu uračunato u kaznu. Mediji su Vuksanovića, kao i - također uhićenu - Svetlanu Ražnatović, udovicu Željka Ražnatovića Arkana, povezivali s tzv. Zemunskim klanom, čiji su pripadnici osumnjičeni za mnoga kaznena djela, te označeni kao najveća organizirana skupina za krijumčarenje kokaina i heroina u ovom dijelu Europe.

Vuksanović je priznao neovlašteno posjedovanje jednog pištolja, a zahtjev njegovih odvjetnika da bude oslobođen optužbi u okviru amnestije za osobe koje dobrovoljno predaju oružje do kraja travnja, sud nije uvažio.

Pri izvođenju iz sudnice, dok su ga sudski stražari sprovodili u pritvor, Vuksanović je opsovao i pljunuo u smjeru skupine novinara koja je pratila suđenja, ističe agencija Beta.

(Hina) tta sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara