Osvajanje dijaspore prevelik zalogaj za Jacquesa: Dugonoga Daria ide na Eurosong s "Lahorom"

Foto: HRT, Ranko Šuvar/ Cropix

DARIA KINZER  pobjednica je Dore 2011. i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Dusseldorfu. Na iznenađenje mnogih, dugonoga gastarbajterica osvojila je simpatije publike i dobila više glasova od Jacquesa koji je od prve emisije favorit žirija i većine izvođača. Ona će nas na Eurosongu predstavljati pjesmom Borisa Đurđevića "Lahore".

Večerašnju emisiju svojim su nastupom otvorile Feminnemke otpjevavši pjesmu "Lako je sve" s kojom su prošle godine nastupale na Eurosongu. Voditelji Leona Paraminski i Aleksandar Kostadinov odmah na početku objasnili su da će večeras i žiri i publika imati udio u glasovanju, u omjeru 50:50 te će odlučiti koji su pjevač i skladba najbolji. U večerašnjem žiriju bili su: Severina, Tonči Huljić i Andrej Babić, a birale su se skladbe tri skladatelja: Lee Dekleve, Ante Pecotića i Borisa Đurđevića. Daria i Jacques su otpjevali svaku, nakon čega je uslijedilo glasanje o najboljoj skladbi. Nakon toga oboje su ponovo izveli svoju, najbolje ocijenjenu skladbu te je tada odabrana pobjednica Dore 2011.

"Ovaj tjedan smo pjevali i po 12 sati dnevno"

Uoči početka emisije finalisti Daria i Jacques nisu mogli sakriti uzbuđenje. "Drago mi je što sam finalist i spreman sam dati sve od sebe u ovoj zadnjoj emisiji. Ovaj smo tjedan imali posebno zahtjevan ritam, pjevali smo i po 12 sati dnevno kako bi sve bilo u najboljem redu", rekao je Jacques uoči nastupa. Dodaje kako mu je natjecanje bilo lijepo iskustvo. Darija Kinzer također je rekla kako su pripreme bile intenzivne. "Jako mi se sviđa cijeli koncept emisije, drago mi je što i publika može odlučivati, ukratko spremna sam", rekla je Darija prije početka.

Dosadnjikava pjesma Lee Dekleve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je nastupio Jacques koji je otpjevao skladbu mlade kantautorice Lee Dekleve "Još ima nas". Romantična balada pomalo je bezlična i dosadna te nije tip skladbe koja će "ostati u uhu". Činilo se da čak ni Jacquesu nije sjela, jer je na trenutke djelovao nesigurno, što mu se gotovo nikad ne događa. Nakon Jacquesa istu pjesmu je izvela Daria. S puno dojmljivijom scenskom izvedbom, mlada se pjevačica još više namučila sa dosadnjikavom pjesmom, iako je za razliku od prijašnjih emisija zvučala sigurnije i točnije.

Boris Đurđević napisao još jedan Colonijin hit

Druga večerašnja skladba je "Lahor", Borisa Đurđevića koji je član i autor pjesama grupe Colonia, a prvi ju je izveo Jacques. Radi se o nešto bržoj i svakako živahnijoj pjesmi od prethodne koja zvuči kao tipičan Colonijin hit. Lako pamtljiva pjesmica tipični je "eurosongovski" materijal, a Jacques ju je izveo profesionalno i uvjerljivo. Daria Kinzer otpjevala je "Lahor" u crnoj kratkoj haljinici i svojom je izvedbom na trenutke podsjećala na pjevačicu Colonije, Indiru.

Ante Pecotić kao da je pisao za Jacquesa

Posljednja skladba na ovogodišnjoj Dori je "Stotinama godina", jednog od najpoznatijih hrvatskih kompozitora Ante Pecotića. Radi se o još jednoj laganici koja je odlično sjela Jacquesu te se činilo kao da je za njega napisana. Daria se s druge strane, nije pretjerano dobro snašla. Pjesmu je izvela na jednak način kao i prethodne dvije što je zvučalo neslušljivo.

"Lahor" dobio najviše bodova

Nakon prvog glasovanja, najviše bodova skupila je pjesma "Lahor", Borisa Đurđevića. Jacques i Daria su još jednom otpjevali pjesmu kako bi publika i žiri ocijenili koji je od njih dvoje bolje izvodi. Na kraju je pobjedu odnijela Daria te je otpjevala pjesmu u engleskoj verziji, kako će biti i izvedena u Dusseldorfu. Na engleskom se pjesma zove "Break a leg".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara