Osvježen Renault Megane

RENAULT je definitivno odlučio sa stilom završiti tekuću godinu. Nakon velikih sportskih uspjeha i titule europskog automobila godine red je došao da se pozabave starosjediocima u gami. Četiri godine su prošle otkako je predstavljen Megane druge generacije, što znači da je došlo vrijeme za redizajn.

Facelift je zahvatio svih šest izvedbi: kompaktnu s tri i pet vrata, limuzinsku, karavansku i posebno atraktivne coupe-cabriolet i Megane Renault Sport.

S obzirom na moderno oblikovanu vanjštinu, vizualne novosti doslovno su kozmetičke prirode. Osim nove optike može se uočiti blago modificirani dizajn odbojnika i veći otvori za usis zraka, te povećan razmak prednjih svjetala za maglu. 

Što se tiče interijera, ni tu nije bogzna što novoga. Vizualno je sve isto osim novih boja, pa Megane u tom pogledu zaostaje za konkurencijom.

Kao utjeha može poslužiti informacija da je serijska oprema sada bogatija. Renault je svoj kompakt opremio senzorima kiše i svjetala, kontrole klimatizacije su optimizirane, a ugrađen je filter s aktivnim ugljenom. Nadalje, tu je nova generacija navigacijskog sustava koja se nudi uz doplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u pitanju sigurnost, za Renault nema mjesta kompromisu. Osim što je model moguće opremiti s deset zračnih jastuka, tu su još aktivni elementi sigurnosti, poput najnovije generacije ABS-a (8.0 Bosch) te ESP, ASR i MSR sustava.

Prave novosti kriju se ispod lima. Bogatija ponuda motora u dizelskom segmentu podrazumjeva novi 2.0 dCi od 150 KS, te osvježeni 1.9 dCi koji sada razvija 130 KS.

Dizelski novitet raspolaže s 340 Nm okretnog momenta, usuglašen je sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem, a omogućuje uzorne performanse: sprint do 100 km/h traje svega 8,7 sekundi, prosječna potrošnja iznosi svega 5,4 litara na 100 km. Brojke su to koje Megane s 2.0 dCi motorom čine jednim od najpoželjnijih modela u segmentu.

Od dizelskih opcija kupcima Megane-a na raspolaganju su još 1.5 dCi u izvedbi s 85 i 105 KS. 

Gama benzinskih motora je dobro poznata. Kreće s 1.4 16V motorom od 100 KS, a dalje slijede 1.6 16V sa 110 KS, 2.0 16V sa 135 KS, te 2.0 T snažan 165 KS. Za top model Megane Renault Sport je rezervirana još snažnija inačica, ona sa ergelom koja broji 225 KS. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara