Osvojite novi album grupe Dalmatino

NAKON što su svojim albumom prvijencem pokrenuli malu revoluciju dalmatinskog popa, grupa Dalmatino početkom prosinca izdaje svoj novi album “Dobro jutro”, a Index.hr vam u suradnji s Dancing Bearom poklanja dva primjerka ovog albuma.

“Dobro jutro” je album koji donosi deset hitova s bonusom od tri instrumentalne verzije pjesama, a neke su do sada već postale poznati hit singlovi radijskih postaja: “Mendula”, “Čovik i tovar” i “Jematva” (koja u svom video obliku najavljuje izlazak albuma).

Novi album je pravi nasljednik prvijenca, samo što se ovaj puta radi o još bolje i modernije produciranom albumu. Uz tekstopisca i autora glazbe Ivu Jagnjića i ostatak Dalmatina, na albumu su surađivala i eminenta imena sa domaće glazbene scene: Nikša Bratoš, Remi Kazinoti i Vedran Ostojić.

Omot albuma čine originalne slike našeg akademskog slikara Maria Tomasa, a dizajn i fotografije djelo su dvojca Farčić/Topolovec.

Debi album Dalmatina prodan je u nakladi od preko 20,000 primjeraka, osvojio je zlatnu i srebrnu ploču te Porina za najbolji debitantski album 2002. godine.

Hitovi “Ditelina s čet’ri lista”, “Cukar i sol”, “Lozje”, “Cvit od kamena” bili su na vrhovima top lista, a “Ditelina” je postala zaštitni znak benda i nezaobilazna je pjesma svake prave “fešte”.

Posjetitelji Index.hr-a koji nam na mail pošalju odgovor na pitanje "Kako se zove prvi album grupe Dalmatino?" dobijaju mogućnost osvajanja novog albuma Dalmatina - "Dobro Jutro". Budući da na raspolaganju imamo dva CD-a, od svih pristiglih točnih odgovora u 24 sata metodom slučajnog odabira odabrat ćemo dva dobitnika. Ne zaboravite u e-mailu navesti i svoju kućnu adresu, na koju ćemo vam poslati nagradu. Igra vrijedi samo za one koji žive u Republici Hrvatskoj.

Popis pjesama s albuma "Dobro jutro":

1. Dobro jutro
2. Jematva
3. Molitva za ribara
4. Je l’ to grijota
5. Dođi noćas u moj san
6. Mendula na cesti
7. Kiša će ...
8. Čovik i tovar
9. Srce od mraza
10. Dajem ti rič
11. Molitva za ribara – inst.
12. Je l’ to grijota – inst.
13. Dobro jutro – inst.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara