Otac ga ispisao iz škole da može igrati Fortnite, a u garaži ga čeka Maserati

Otac ga ispisao iz škole da može igrati Fortnite, a u garaži ga čeka Maserati
Screenshot: YouTube

FORTNITE je i dalje najpopularnija igra na svijetu. Ima više od 250 milijuna registriranih igrača, a u svakom trenutku je igra njih oko osam milijuna. Sve to dodatno začinjavaju i veliki turniri s bogatim nagradnim fondovima zbog kojih neki tinejdžeri i njihovi roditelji čine sve kako bi baš njihovo dijete postalo najbolje na svijetu.

>Prvi bh. nogometaš na naslovnici popularne nogometne igre

Takav tinejdžer je i 16-godišnji Jordan Herzog iz Sunburyja u Massachusettsu koji 10 sati dnevno provodi igrajući Fortnite u nadi da će postati najbolji na svijetu. Igrajući pod nadimkom Crimz, sa svojim se suigračem plasirao i na završnicu Fortnite svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u New Yorku u duo kategoriji boriti za glavnu nagradu od pet i pol milijuna dolara. 

Njegova priča podigla je prašinu nakon što je objavljena u Boston Globeu. Naime, njegov otac Dave, koji također radi u industriji videoigara, ispisao je Jordana iz škole kako bi se mogao posvetiti Fortniteu. Tako Jordan pohađa tek online tečajeve u pauzama između igranja. 

Otac je uložio i više od 130 tisuća kuna u opremu kako bi Jordan igrao u najboljim mogućim uvjetima, a iako nema vozačku dozvolu, već neko ga vrijeme u garaži čeka Maserati s njegovim nadimkom na tablicama koji mu je otac kupio iz zasad nepoznatog razloga. Dave je otkazao ljetovanje i ostale planirane odmore kako ne bi ometali Jordanovo vježbanje.

Otac je priznao da u svome sinu prepoznaje i sebe i da je to jedan od razloga zašto želi da njegovo dijete uspije. Ipak, kako se radi o maloljetnom djetetu, neki su zabrinuti da je sve otišlo predaleko te da Jordan nema priliku uživati u djetinjstvu i pravilno se razvijati kroz najosjetljivije razdoblje života. Pitanje je kako bi na to gledali da se radi o vrsnom pijanistu ili gimnastičaru. Vjerojatno malo drugačije.

Iako u intervjuu navode da je Jordan prošle godine zaradio 85 tisuća dolara, odnosno više od 560 tisuća kuna, prema podacima stranice Esports Earnings, vidljiva je tek zarada od nešto više od 74 tisuće kuna, i to ove godine. Samim plasmanom na Fortnite svjetsko prvenstvo osigurao je i nekoliko puta više, ali i priliku da se bori za jedan od najvećih nagradnih fondova u povijesti esporta. 

Neki su u komentarima također primijetili da ako otac ima toliko novca za opremu i Maserati koji mu dijete uopće ne može voziti, vjerojatno mu je budućnost i financijski barem donekle osigurana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara