Otac svaki dan putuje 64 kilometra da sinu da novac za drogu: "Inače bi krao"

Otac svaki dan putuje 64 kilometra da sinu da novac za drogu: "Inače bi krao"
Screenshot: ITV

DANIEL iz Velike Britanije svakodnevno prijeđe 64 kilometra samo kako bi svom sinu Nathanu dao novac kojim će kupiti drogu. Nathan je beskućnik i ovisnik, a njegov otac se osjeća bespomoćno te kaže kako se i on i sin nalaze u vrlo teškoj situaciji, prenosi The Sun.

"U protivnom će krasti. Ne znamo što da učinimo. On je sve što imam, a ni on bez mene nema nikoga. To je stvarno bolno. Slama mi srce jer mogu shvatiti kroz što prolazi. Ubija se", otkrio je Daniel u novoj dokumentarnoj seriji Rossa Kempa "Living With…". Njihovom epizodom "Living with... Homelessness" nastoji se ukazati na problem s drogom i beskućnicima u Walesu.

Ross putuje diljem zemlje kako bi upoznao ljude koji žive s nekim od najvećih problema današnjice u Velikoj Britaniji. Osim Nathana i njegovog oca, upoznao je i beskućnike koji već više od 20 godina žive na ulici i spavaju tako i za najhladnijih noći.

Inače, u Velikoj Britaniji živi čak 320.000 ljudi koji su spavali na ulici. Lani je zabilježen porast od 4 posto (13 tisuća ljudi), a najveća stopa beskućnika je u Londonu. Također, Ured za nacionalnu statistiku izvijestio je da je očekivani životni vijek beskućnika skoro upola manji od pojedinaca koji žive u kući ili stanu. Tako beskućnici umiru u prosjeku već u dobi od 44 godine, a najveća smrtnost beskućnika zabilježena je u Londonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara