Otkazan koncert "The Rolling Stonesa" u Beogradu

Otkazan koncert "The Rolling Stonesa" u Beogradu
ODVJETNIČKI ured "Bray and Krais", koji zastupa rockskupinu "The Rolling Stones" obavijestio je beogradsku glazbeno-izdavačku kuću "Komuna" da raskida ugovor o organizaciji koncerta u Beogradu zbog uvođenja izvanrednog stanja nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, priopćila je  beogradska "Komuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prema ocjeni organizatora, održavanje koncerta u Beogradu može izravno ili neizravno izložiti umjetnike i prateće glazbenike (ili promotere ili dio publike) opasnosti od smrti ili povrede zbog nemira koji su evidentni nakon ubojstva premijera i uvođenja izvanrednog stanja", ocjena je odvjetničkog ureda koji zastupa skupinu "The Rolling Stones". Odluku o otkazivanju koncerta bez obzira na punu podršku Vlade Srbije i Komercijalne banke, kako navodi "Komuna", nije bilo moguće promijeniti.

"The Rolling Stones" su koncert u Beogradu trebali održati 2. kolovoza, uz cijenu ulaznice od 25 eura i ugovoreni honorar "Stonesa" od 90 posto čistog prihoda (zarada od ulaznica umanjena za troškove organiziranja, poreze i naknadu autorskih prava), a zajamčena minimalna zarada skupine bila je određena sumom od milijun i pol dolara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara