Otkrili su joj rak u 22. godini: "Više ne koristim proizvode s ovim sastojcima"

Otkrili su joj rak u 22. godini: "Više ne koristim proizvode s ovim sastojcima"
Foto: Instagram

"U 21 GODINI dijagnosticirali su mi limfom te sam si zadala zadatak istražiti svoj stil života i informirati se o načinima na kojima mogu utjecati na ishod liječenja. Usred bjesomučnog guglanja, otkrila sam da je ono što stavljamo na naša tijela jednako značajno kao i ono što unosimo u njih. Naša koža je naš najveći organ, koji upija najviše toga", napisala je u svom članku za Who What Wear Racheli Alkobey.

Dodala je da je donijela svjesnu odluku da će se odreći proizvoda koje je dotad koristila i prebaciti se na netoksičnu njegu kože. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 🌻RACHELI👌 (@radiantracheli)

"Mogu reći da tri godine nemam rak i volim vjerovati da je to zbog moje netoksične rutine. Želim s drugima podijeliti listu potencijalno štetnih proizvoda koje sam odbacila", napomenula je.

Kad je riječ o proizvodima koje ne koristi, ključni su bili sastojci u njima.

"Nema iznimke kad je riječ o parabenima, natrijevu lauril-sulfatu, olovu, umjetnim parfemima i aluminiju. Ti se sastojci nalaze u velikom dijelu uobičajenih preparata za njegu kože, kao što su umjetni dezodoransi, sredstva za čišćenje kože i parfemi koje sam koristila prije dijagnoze. Rizici koje nose ti proizvodi mogu biti blagi poput akni ili ozbiljni poput narušenih razina estrogena, što može dovesti i do raka. Važno je stalno čitati etikete na proizvodima i brinuti se o svom najvećem organu svjesno", tvrdi Racheli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 🌻RACHELI👌 (@radiantracheli)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara