Otkrio izgubljeni grad pa obolio od misteriozne bolesti od koje otpada lice, tvrde da je proklet

Otkrio izgubljeni grad pa obolio od misteriozne bolesti od koje otpada lice, tvrde da je proklet

Screenshot: YouTube

PISAC i istraživač koji je pronašao izgubljeni grad u prašumi u Hondurasu po povratku doma saznao je kako boluje od misteriozne bolesti od koje otpada lice, a mnogi su to odmah nazvali prokletstvom izgubljenog grada. 

Grad koji nazivaju i "Izgubljeni grad boga majmuna" nalazi se duboko u prašumi Hondurasa u Srednjoj Americi. Douglas Preston autor je bestsellera koji je odlučio otputovati tamo s timom arheologa kako bi razotkrio tajne mistične džungle.

Hrabar tim stručnjaka borio se s otrovnim zmijama, brojnim insektima i bolestima džungle da bi na koncu pronašli stari izgubljeni artefakt kojeg mnogi optužuju za misterioznu bolest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda o gradu govori da je napušten od 16. stoljeća kad su njegovi stanovnici vjerovali da je uklet, iako je zapravo dolazak Europljana bio taj koji je donio nove bolesti. Stotinama godina o tome se pričalo pa je grad u potpunosti postao izgubljen, piše The Sun.

Preston je postao fasciniran pričom o mističnom gradu znanom kao Bijeli grad i odlučan da ga nađe. Veliki pronalazak popratila je i jedna loša vijest, naime Douglas je na povratku doma saznao da ima bolest koja može uzrokovati otpadanje lica. Bez obzira na bolest, autor ni za čime ne žali.

Nekoliko istraživača probalo je pronaći grad i prije, poput profesora William Duncan Stronga 1933, no nikome to nije pošlo za rukom sve do nedavno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara