Otkriven jeziv detalj: Serijskom ubojici Tedu Bundyju nakon smrti uklonili mozak

Otkriven jeziv detalj: Serijskom ubojici Tedu Bundyju nakon smrti uklonili mozak
Screenshot: Youtube

NOVI dokumentarac Amazon Primea o serijskom ubojici Tedu Bundyju iz SAD-a otkriva jeziv detalj o tome kako mu je mozak uklonjen nakon što je pogubljen 1989. Iako je ozloglašeni ubojica, silovatelj i nekrofil ovjekovječen na filmu i u literaturi nebrojeno puta, i dalje je zagonetka kakav ga je to nagon tjerao počiniti svoja zlodjela.

Prije nego što je pogubljen u zatvoru na Floridi, Bundy je opisao svoj poriv za ubijanjem kao "kemijski val koji mu prostruji mozgom" i usporedio ga s ovisnošću o narkoticima. Iz tog razlog su stručnjaci bili vrlo zainteresirani proučiti fiziologiju njegovog mozga, uzevši u obzir ranije studije koje navode povezanost između ozljeda mozga i sklonosti prema kriminalnim aktivnostima.

Ovaj novi dokumentarac nosi naziv Ted Bundy: Falling For A Killer, a osim ovih detalja proučava i Bundyjev odnos s dugogodišnjom djevojkom Elizabeth Kendall i njenom kćeri Molly, koja je u Bundyju vidjela očinsku figuru.

Kendall je 1981. izdala memoare The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy u kojima je podijelila svoje svjedočenje o intimnoj vezi s Bundyjem, ali se desetljećima nije oglašavala, sve do sada. Kako ističe Trish Wood, redateljica dokumentarca, ovo je za njih bio trenutak da žene progovore o svom iskustvu sa serijskim ubojicom, kao i da bismo ubuduće trebali dati priliku preživjelim žrtvama podijeliti svoju priču.

Elizabeth Kendall i Ted Bundy su se upoznali u Seattleu 1968. i bili su zajedno tijekom prve polovine 70-ih, što je razdoblje tijekom kojeg je Bundy počinio većinu svojih zločina, piše Unilad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara