Otkrivene "neprocjenjive" snimke Beatlesa

ZALIHA  s 500 originalnih snimaka Beatlesa uključujući i neke dosad neobjavljene pjesme koja je ukradena 1970-ih, pronađena je proteklog vikenda u Nizozemskoj kad je policija razbila lanac ´pirata´.

Među pronađenim snimkama nalazi se materijal pod nazivom ´Get Back Sessions´. Istoimeni je album trebao biti objavljen 1969. godine, ali je projekt napušten, a dio materijala je objavljen na albumu ´Let It Be´.

Snimke ´Get Back Sessions´, na kojima su Beatlesi radili obnovljenim žarom nakon nesporazuma koji su vladali tijekom snimanja albuma ´White Album´ 1968. godine, nestale su nedugo zatim. Na njima se nalaze deseci završenih pjesama, kao i isječci pjesama koje su isprobane i zatim napuštene. U Velikoj Britaniji, Europi i SAD-u izdan je poveći broj piratskih verzija tih snimaka u posljednjih 30 godina, otkad su nestale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Trenutačno istražujemo radi li se zaista o originalnim snimkama, ali čini se da su to zaista originali´, kazao je glasnogovornik državnog tužitelja u Amsterdamu Robert Meulenbroek.

Za provođenje zajedničke istrage britanskih i nizozemskih vlasti trebalo je godinu dana, javlja BBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara