Otkriveno koliko je Google platio čovjeku koji ih je slučajno kupio – svota će vas nasmijati

Otkriveno koliko je Google platio čovjeku koji ih je slučajno kupio – svota će vas nasmijati

Foto: 123rf

DA U  GOOGLEU imaju smisla za humor pokazali su epilogom priče koja je započela još u listopadu prošle godine. Tada je Sanmay Ved pretražujući slobodne domene za kupnju nabasao upravo na google.com koji je iz nekog razloga bio slobodan za kupnju. Ne znajući točno što se događa, Sanmay je pokušao kupiti domenu i uspjelo mu je. Za čitavih 12 dolara.

Ipak, sreća nije bila duga vijeka jer je Google vrlo brzo reagirao i u roku od minute poništio transakciju i vratio Vedu njegovih 12 dolara, ali i novčanu nagradu za otkrivanje sigurnosnog propusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je sada otkriveno koliko su mu zapravo platili – Ved je dobio 6006,13 dolara, što je ako bolje pogledate, riječ "Google" napisana brojkama. Nakon toga su mu i udvostručili iznos budući da je odlučio sve uplatiti za dobrotvorne svrhe, piše Business Insider.

Googleu nisu strane ovakve igre brojkama i slovima. Primjerice, tvrtka Alphabet, u koju pripada i Google, kupila je dionice u vrijednosti 5,009,019,513,59 dolara, što je drugi korijen iz 26 puta milijardu. Zašto iz 26? Engleska abeceda ("alphabet") ima 26 slova.

Ne škrtare niti na nagradama za otkrivanje sigurnosnih propusta svojih sustava – prošle su godine raspodijelili više od 2 milijuna dolara između 300-tinjak marljivih hakera koji su im ukazali na probleme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara