Otkriveno što žene rade s glasom kako bi muškarce namamile u krevet

Otkriveno što žene rade s glasom kako bi muškarce namamile u krevet
Ilustracija: Instagram

GRUPA europskih istraživača skupila je 30 heteroseksualaca između 20 i 40 godina za dva speed-dating događaja kako bi promatrali kompetitivno ponašanje uključeno u seksualnu atrakciju.

Važan aspekt na koji su se fokusirali bio je modulacija glasa.

Očekivano je bilo da bi se muškarci ženama koje im se sviđaju mogli predstavljati dubljim glasom - i istraživanja potvrđuju ideju da žene preferiraju muževniji glas - no ono što je iznenadilo znanstvenike je da i žene mijenjaju glas kad razgovaraju s muškarcem s kojim se žele seksati.

"Naši su rezultati u suprotnosti s predviđanjem da žene feminiziraju svoje glasove u razgovoru s potencijalnim ljubavnicima", kažu autori studije koja je objavljena u posljednjem izdanju časopisa Proceedings of the Royal Society B.

"Nadalje, muškarci su preferirali žene koje su govorile najnižom visinom tona."

Tijekom istraživanja, sudionici su s "da" ili "ne" odgovarali na hipotetska pitanja o vezama, a oni koji su bili na redu sljedeći, mogli su vidjeti rezultate prethodnika.

Dok su žene rezervirale svoje seksi glasove za muškarce koje smatraju poželjnima, napravile su to samo ako su i druge žene tako odgovorile prije njih - što upućuje na to da žene svoj glas koriste i kao oružje u "natjecanju za parenje", objasnili su autori.

Istraživači su potvrdili i da su žene izbirljivije kad su partneri u pitanju. Pozitivne odgovore dale su tek za trećinu spojeva, dok su muškarci odobrili polovicu žena.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara