Ove horor priče od jedne fotke i rečenice opisa mogle bi vas dobro prestraviti

Ove horor priče od jedne fotke i rečenice opisa mogle bi vas dobro prestraviti
Foto: Brian Coldrick

 

 

AKO SE kojim slučajem bojite mraka, priče irskog umjetnika Briana Coldricka ne preporučujemo da čitate sami. Njegov internet strip te knjiga Behind You: One-Shot Horror Stories privukli su puno pažnje na društvenim mrežama, a bit će vam odmah jasno zbog čega.

Na svakoj ilustraciji u pozadini se nalazi čudovište, što u kombinaciji s opisom od jedne do dvije rečenice čini prave male horor priče. Umjetnik iz Londona navodi da iako nijedna od njegovih kratkih priča nije izravna adaptacija postojećih priča, bave se dobro poznatim temama žanra. 

Inspiraciju tako crpi iz horora, knjiga i strašnih priča s interneta. "Prije nego što sam započeo seriju, čitao sam Creepypastas, internet verziju sablasnih narodskih priča, ali i o brojnim 'nadnaravnim' susretima na sajtovima poput Reddita", rekao je za Bored Pandu.

Ilustrator od 2003. godine serijal Behind You započeo je u travnju 2015. te priznao da je djelomično nastao kao pokušaj da se izbori s lijenošću. "Želio sam napraviti serijal internet stripova, no bojao sam se da ću izgubiti motivaciju nakon što započnem priču. Pomislio sam da kad bi svaka ilustracija bila isječak različite priče, uvijek bih mogao početi iznova. Također, dosta priča ostavlja se na interpretaciju čitatelju. To je vjerojatno glavni razlog zašto se ljudima sviđa serijal", dodao je.

 

Brian kaže kako je koristio olovku za stvaranje likova, no pozadine, teksture i animacije radi u Photoshopu. Osim serijala koji ovih dana osvaja internet, Coldrick radi i postere, naslovnice za knjige te dizajnira likove. Njegove radove možete pogledati na linkovima ispod.

Behind You Tumblr: thehairsonthebackofyourneck.tumblr.com
Behind You Patreon: www.patreon.com/behindyou
Twitter: twitter.com/slothhoffman
Facebook: facebook.com/briancoldrickartist
Instagram: instagram.com/slothhoffman

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara