Ovi saborski zastupnici završili su samo srednju školu

Ovi saborski zastupnici završili su samo srednju školu
Foto: Robert Anic/Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HRVATI su pretprošlog vikenda izabrali 151 zastupnika koji će sljedeće četiri godine sjediti u Hrvatskom saboru i odlučivati o budućnosti naše zemlje. Većina saborskih zastupnika visoko je obrazovana, ali ih ima nekoliko koji su se saborske klupe dokopali iako imaju tek srednju školu.

Portal srednja.hr izdvojio je ekipu sa srednjom stručnom spremom i najviše ih je iz HDZ-a.

Josip Đakić završio je Centar za energetiku i procesnu tehniku u Zagrebu. Marijan Kustić završio je Ugostiteljsko-turističku školu u Zagrebu, a Blaženko Boban završio je Pomorsku školu u Splitu (SSS – brodostrojarski tehničar).

Iz Restart koalicije dvoje ih je bez faksa. Barbara Antolić Vupora iz SDP-a ima srednju stručnu spremu gimnazijski tehničar, a Željko Kolar završio je Srednju geodetsku školu u Zagrebu (SSS – geodetski tehničar).

Davor Dretar Drele iz Škorinog Domovinskog pokreta završio je gimnaziju.

Mostovac Miro Bulj završio je Srednju strukovnu školu te ima srednju stručnu spremu tekstilni radnik.

Što se tiče predstavnika manjina, svi su visoko obrazovani osim Vladimira Bileka koji je završio Tehničku školu u Daruvaru (SSS – elektrotehničar).

Koalicija Možemo! nema nikoga bez visokog obrazovanja u svojim redovima zastupnika, a visoko obrazovanje imaju i svi zastupnici koalicije centra (Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus).

Za Antu Prkačina iz Domovinskog pokreta, Romanu Nikolić iz SDP-a, Marinu Opačak Bilić iz SDP-a te Katicu Glamuzinu iz iste stranke nisu javno dostupni podaci o stručnoj spremi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara