Ovih 10 stvari o Alu Bundyju i Bračnim vodama sigurno niste znali

Ovih 10 stvari o Alu Bundyju i Bračnim vodama sigurno niste znali

Foto: Facebook/Press

KULTNA serija Bračne vode jedna je od onih koje se desetljećima mogu neprekidno reprizirati na malim ekranima, a da gledateljima ipak još uvijek uspijevaju izmamiti osmjeh na lice.

Gledateljima su nesretni Al Bundy, Peggy i klinci odavno prirasli srcu, a iako su se Bračne vode odavno prestale snimati, još uvijek ima gomila zanimljivosti koje fanovi o njoj nisu znali.

1. Serija zapravo uopće nije bila osobito poznata do epizode "Her Cups Runneth Over" u trećoj sezoni, koja je toliko uvrijedila aktivisticu udruge "Family Values" da je tada mladoj televizijskoj mreži Foxu počela slati ljutita pisma, tražeći da se serija ukine. Umjesto toga, mediji su se naveliko raspisali o aferi i nehotice napravili seriji golemu reklamu.

via GIPHY

2. Upravo je Katey Sagal odlučila da će njen lik, kultna Peggy Bundy, obožavati stil odijevanja iz 60-ih. Golema frizura, široki pojasevi i uske tajice bili su Peggyn zaštitni znak.

3. Slavni glumac Roger Moore, bivši James Bond, više je puta priznao da je veliki fan Bračnih voda. Preminuli redatelj serije, Boris Sagal, koji je ujedno bio i otac slavne "Peggy" u stvarnom životu, bio je blizak prijatelj Moorea.

4. Alova kći, Kelly Bundy, "rođena" je 25. studenog 1971. godine. Istoga je datuma rođena i Christina Applegate, glumica koja ju je utjelovila.

via GIPHY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Režiseri nisu bili uvjereni da će O'Neill uspješno utjeloviti Ala, sve dok na audiciji nije slegnuo ramenima i glasno, nezadovoljno otpuhnuo. Tada su shvatili da su našli svoju zvijezdu.

6. U brojnim epizodama pojavljuju se stvarni prijatelji i članovi obitelji glumačke postave. Catherine Rusoff, supruga Eda O'Neilla, pojavila se dvaput, a na u seriji se pojavila i mama Christine Applegate. Joey Sagal, Kateyin brat, pojavio se u nekoliko nastavaka.

7. Omiljena TV emisija Ala Bundyja je "Psycho Dad", najdraža pjesma mu je "Duke od Earl" Genea Chandlera, a Ed O'Neill je jedini glumac koji se pojavio u svih 260 epizoda, uključujući pilot-nastavke.

via GIPHY

8. Bundyji su prezime dobili po profesionalnom hrvaču King Kong Bundyju, a ne po serijskom ubojici Tedu Bundyju. Hrvač po kojem su dobili prezime pojavio se u dvije epizode.

9. O'Neill i danas tvrdi da je Fox ukinuo daljnje snimanje serije samo zato što su se tv postaje žalile na previsoku cijenu otkupa televizijskih prava. Navodno su po epizodi plaćale milijun dolara.

via GIPHY

10. Kada su na Foxu 7. svibnja 1997. godine odlučili otkazati daljnja snimanja, rekli su to medijima, ali ne i glumcima. O'Neill je tada bio na odmoru, a vijest su mu rekli susjedi koji su je pročitali u novinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara