Ovo je glavni razlog zbog kojeg žene varaju partnere, mogao bi vas iznenaditi

Ovo je glavni razlog zbog kojeg žene varaju partnere, mogao bi vas iznenaditi
Ilustracija: Instagram

NOVI izvještaj servisa za društveno umrežavanje Ashley Madison proučava pravi razlog zbog kojeg žene varaju svoje partnere - i nije ono što mislite.

Čini se da ljubav i seks nemaju toliko zajedničkog koliko mislimo. Zapravo, prema tom istraživanju u kojem je sudjelovalo 2000 žena ispostavilo se da pripadnice ljepšeg spola vole instituciju braka, no koncept monogamije teško im je za progutati, zbog čega često svoju sreću traže drugdje.

Sudeći prema izvješću nazvanom The Good Wife Study jedan od glavnih razloga zbog kojeg žene varaju je zato što monogamiju smatraju seksualno neprivlačnom. Ispostavilo se kako od partnera iz primarne veze žele emocionalnu stabilnost, no nije im više stalo do seksualne ekskluzivnosti s njim.

Na upit da za anketu definiraju svoj brak, žene su koristile riječi poput "funkcionalno", "voljeni" i "kooperativno", a čak 43% žena navelo je djecu kao glavni razlog ostajanja u braku.

I dok vide važnost životnog partnera za obitelj, većina žena svoje brakove opisala je kao aseksualne, pri čemu čak 64% njih priznaje da se osjeća seksualno zanemareno u svojim primarnim vezama. Nadalje, 47% žena rijetko ili nikad nisu dobile oralni seks od svojih partnera, a 40% njih rijetko ili nikad ne dožive orgazam.

Sudeći prema podacima iz njihovog istraživanja, iako je trećina žena razmatrala razvod ili separaciju, nisu imale stvarnu namjeru odlaska. Mnoge od njih vjeruju kako im je potraga za seksom drugdje zapravo pomogla braku. 

U istraživanju na pitanje kako afera utječe na njihove veze, "bez promjene" bila je najodabranija opcija. Od žena koje su vidjele promjenu, 22% njih kaže kako im je brak sretniji, a 29% njih priznaje da im se seksualni život s partnerom otad poboljšao.

Istraživanje je pokazalo i da 68% žena nema grižnju savjesti kad je riječ o aferama.

Unatoč tome što traže afere, 74% žena još uvijek voli svog partnera, samo ih više ne napaljuje. 

Prema izvještaju, prosječna afera počinje nakon sedam godina braka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara