Ovo je "nos" za čijim mirisima se okrećete

Ovo je "nos" za čijim mirisima se okrećete
Foto: Press

U NE TAKO davna vremena poimanje parfumera bilo je obavijeno misterijom, a doznati tko stoji iza parfemskih receptura poznatih brendova i mirisa koje obožavamo bilo je gotovo nemoguće. Danas uglavnom više nije tako, a pojedini parfumeri imaju status zvijezda i to s razlogom. Iako ih volimo zamišljati kao osebujne likove u bijeloj kuti, okružene epruvetama, pipetama, vagama, ekstraktima, suhim biljem, stvarna je slika ipak nešto drukčija. 

Na parfemskoj sceni sve je više mladih parfumera koji su zbog svog stila, rada i filozofije predvodnici trendova današnjice u raznim segmentima. Otkrivaju detalje o sebi i svom radu i tako javnosti približavaju parfemsku industriju. Primjerice domaći parfumer Tomislav Vrbanec čije ime stoji iza brenda Hrvatske Parfemske Kuće vrlo je aktivan na društvenim mrežama gdje nerijetko otkriva detalje kako iz svog profesionalnog, tako i privatnog života. Prateći njegove objave može se vidjeti da njegove usluge kao "nosa" koriste i neka poznata imena

Upravo njegovo ime stoji iza parfemskih receptura nekih poznatih lica i brendova koje možete naći na policama parfumerija. Često ga možete tamo i sresti. Osim što ga inspirira sve oko njega, važna mu je spontana reakcija ljudi kada probaju neki od parfema koje je kreirao, ne znajući pritom tko je autor recepture. Stvaranje nove mirisne kompozicije je poput stvaranja glazbe ističe Tomislav, sve je poticajno i sve je inspirativno. 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?