Ovo se čekalo godinama: WhatsApp objavio dvije novosti koje će razveseliti korisnike

Ovo se čekalo godinama: WhatsApp  objavio dvije novosti koje će razveseliti korisnike

Foto: WhatsApp

NAJPOPULARNIJI servis za dopisivanje WhatsApp od danas je potpuno besplatan, objavio je osnivač kompanije Jan Koum. Naime, WhatsApp potpuno ukida godišnju naknadu u iznosu od 0.99 dolara i svi koji žele moći će ga koristiti potpuno besplatno.

"To zapravo ne funkcionira najbolje. Iako se iznos manji od dolara godišnje ne čini velikim, nemaju svi kreditne kartice. Ne želimo da ljudi misle da će njihova komunikacija sa svijetom u jednom trenutku biti prekinuta", rekao je Koum na DLD konferenciji u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni korisnici su i do sada WhatsApp koristili besplatno jer im naknada nikad nije naplaćena, no postoji dio korisnika, uglavnom novijih, kojima je sustav pri registraciji naplatio iznos od 0,99 dolara. Onima koji su platili naknadu, taj iznos neće biti refundiran.

WhatsApp, za koji je Facebook izdvojio 19 milijardi dolara, osim toga u potpunosti ukida reklame unutar aplikacije. To u praksi znači da svom vlasniku više neće donositi niti dolara prihoda.

WhatsApp trenutno ima skoro milijardu korisnika diljem svijeta, a ukidanje naknade za korištenje mogao bi donijeti novi rast broja korisnika. Facebook planira širenje servisa na poslovni sektor, što znači da bi se preko WhatsAppa moglo komunicirati s teleoperaterima i službama za korisnike drugih institucija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara