Ovo su najljepša egzotična mjesta na svijetu na koja nitko ne želi ići

Ovo su najljepša egzotična mjesta na svijetu na koja nitko ne želi ići
Foto: Instagram

RAZLIKA između najposjećenijih i najmanje posjećenih turističkih destinacija je golema. Dok je 2017. Francusku posjetilo 87 milijuna turista, otočnu državu Tuvalu, koja se nalazi u pojasu Polinezije u Oceaniji, posjetilo je svega 2.000 turista, bez obzira na to što je tamo lako naći mjesto na plaži, pa čak i cijelo otočje za sebe, piše CNN.

Na temelju podataka Svjetske turističke organizacije, ove destinacije koje imaju neuobičajene prirodne ljepote, nemaju turista koliko zaslužuju.

1. Tuvalu

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anugerah Rahadian F. (@anuwphoto) on

S više od 100 malih otoka na jugu Tihog oceana, Tuvalu je jedna od najizoliranijih zemalja na svijetu. Samo glavno otočje, Funafuti, ima zračnu luku, a turisti do ostalih otoka putuju trajektom. Ovdje nema gužvi, možete gledati ribe koje iskaču iz vode i uživati u ljepotama koraljnih grebena. Ako želite posjetiti ovu zemlju, ne oklijevajte jer ova država uskoro može biti sasvim potopljena zbog globalnog zagrijavanja.

Broj turista 2017.: 2.000

2. Kiribati

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TripAdvisor (@tripadvisor) on

Kiribati su otočna država u središnjem dijelu Tihog oceana. I oni su izolirani od ostatka svijeta, ali su zbog toga jako gostoljubivi prema posjetiteljima. Tamo možete prisustvovati lokalnim festivalima, slušati domaću glazbu i jesti hranu kakvu nigdje niste probali.

Broj turista 2017.: 6.000

3. Maršalovi otoci

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by National Geographic Adventure (@natgeoadventure) on

Na ovim otocima SAD su testirale bombe prije nekoliko desetljeća i oni su danas i dalje radioaktivni, ali su vode koje ih okružuju prelijepe za ronjenje. Na morskom dnu postoji mnogo olupina brodova, oružja i drugih stvari koje je američka vojska ostavila iza sebe. To ne narušava ljepotu ove zemlje.

Broj turista 2017.: 6.000

4. Montserrat

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dan Daniel (@dd_dan_daniel) on

Ovaj otok u Karipskom moru najpoznatiji je po vulkanskoj erupciji iz 1995., kada je vulkan Soufrière uništio glavni grad Plymouth, zbog čega su dvije trećine stanovnika morale napustiti svoje domove. Manjih erupcija ima i danas pa je ovo mjesto idealno za one željne adrenalina.

Broj turista 2017.: 8.000

5. Niue

 

 
 
View this post on Instagram

I’m still not over this amazing country 🇳🇺

A post shared by Matt Burton (@mattburtonz) on

Ovaj polinežanski otok, koji se nalazi u južnom dijelu Tihog oceana, ostavlja bez daha mirnim vodama i mekanim pijeskom, a posebno su privlačne njegove obalske pećine. Osim toga, od lipnja do listopada ovdje možete čuti pjesmu kitova, koji se često mogu vidjeti u blizini obale, a postoji i mogućnost da uz vodiča plivate s kitovima, što ćete moći sebi priuštiti rijetko gdje u svijetu.

Broj turista 2017.: 10.000

6. Američka Samoa

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Department of the Interior (@usinterior) on

Ova grupa otoka, koju okružuje kristalno čista voda, nalazi se u južnom dijelu Tihog oceana. Ovdje možete bez problema istraživati more, ali i uživati u bogatoj prirodi i netaknutim šumama u kojima ćete sresti neobične životinjske vrste.

Broj turista 2017.: 20.000

7. Solomonovi otoci

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Can did Holiday (@candidholiday) on

Ova otočna država nalazi se na jugozapadu Tihog oceana. U njoj je ostao veliki broj američkih ratnih strojeva, tenkova i aviona iz 1942., koje džungla i raznovrsni morski život gutaju pa možete na jednom od rijetkih primjera vidjeti kako priroda pobjeđuje ostatke brutalnog rata.

Broj turista 2017.: 26.000

8. Comoros

Comoros su arhipelaška otočna država u Indijskom oceanu između Madagaskara i Mozambika. Poznata je po čistoj vodi i plažama sa svijetlim pijeskom, obilježjima koje su proslavile Sejšele. Na ovim otocima uzgajaju se aromatične biljke pa mirisi koji se šire gdje god se okrenete predstavljaju doživljaj za sebe.

Broj turista 2017.: 28.000

9. Sveti Toma i Prinsipe

 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marie Awuni-Ellis (@blerkchik) on

Ova država, koja se sastoji od dva otoka, nalazi se u Gvinejskom zaljevu u središnjoj Africi. U njoj se mogu vidjeti mnoge biljke i životinje koje su karakteristične samo za ova dva otoka i kojih nema nigdje drugdje. Džungla dominira pa će za ljubitelje prirode ovo biti pravi raj. Nove biljne i životinjske vrste svakodnevno se otkrivaju na ovim egzotičnim otocima pa možda baš vi budete te sreće da prvi ugledate nešto što nitko drugi nije vidio prije.

Broj turista 2017.: 29.000

10. Mikronezija

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sage Stephens (@storyofsage) on

Ova otočna država u Tihom oceanu sastoji se od 607 otoka i da biste je cijelu istražili, treba vam oko godinu i pol dana. Većina je otoka nenaseljena, a istraživanjem Pompeja, najvećeg otoka iz grupe, može se vidjeti kako je ovaj arhipelag stoljećima oblikovan ljudskom rukom. Posjetitelji ovdje mogu vidjeti velike bazaltne palače i hramove sagrađene između 1200. i 1500. godine.

Broj turista 2017.: 30.000

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara