Ovo su pravi razlozi zbog kojih postoji oralni seks

Ovo su pravi razlozi zbog kojih postoji oralni seks

Screenshot: YouTube

MALO TKO se kroz povijest zapitao zašto postoji oralni seks, uglavnom zato što se kao logičan odgovor nameće to što nam pruža ugodan osjećaj. Čini se da se ljudi ne upuštaju u oralni seks samo zato što pruža dobar osjećaj i jer je dobra priprema za pravu stvar, već postoje pravi znanstveni razlozi za to, tvrdi Daily Star.

Studija objavljena u Journal of Reproductive Immunology tvrdi da je evolucija zaslužna za nastanak oralnog seksa. Naime, znanstvenici su zaključili da se oralnim seksom tijela žena lakše navikavaju na DNK partnera. To dovodi do osnaživanja ženina imunološkog sustava tijekom trudnoće, jer njeno tijelo plod neće gledati kao nešto strano.

S druge strane, muškarci, barem prema znanstvenicima, pružaju ženama zadovoljstvo jer se time smanjuje vjerojatnost da će partnerice biti nevjerne.

Istraživači sa sveučilišta Oakland razgovarali su s 243 muškarca u heteroseksualnim vezama kako bi doznali zadovoljavaju li oralno partnerice kako bi one bile sretnije ili imaju neke druge razloge. Pokazalo se da su muškarci skloniji oralnom seksu u dva slučaja, ako su im partnerice atraktivne i ako strahuju da bi ih mogle prevariti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara