Ovogodišnja Dora u znaku opere, rocka i hip-hopa

Potaknuti uspjehom grupe Magazin i operne pjevačice Lidije Horvat Dunjko, koji su odnijeli pobjedu 1995. godine pjesmom "Nostalgija", domaći glazbenici dali su se u potragu za javnosti zanimljivim opernim imenima, pa su na natječaj za ovogodišnju Doru pristigle dvije vrlo originalne, ali i slične glazbene suradnje.

Davorinu Bogoviću i Mladenu Burnaću u pjesmi "Nema šanse, šećeru" pridružila se operna pjevačica Ivanka Boljkovac, kojoj je ovo prvi izlet u estradne vode. Pjesma je snimljena u studiju Tihomira Preradovića, a po riječima glavnih aktera, riječ je o vrlo pamtljivoj melodiji za koju su sigurni da će se dopasti glasačima, naravno, pod uvjetom da prođu natječaj, koji je završen prije nekoliko dana.

Neobična pop-rock-operna kombinacija zasigurno će privući pažnju domaće javnosti, baš kao i suradnja prošlogodišnjih favorita, Kraljeva ulice, i operetne pjevačice Sandre Bagarić. Njima je, ističu, najvažnije da se u cijelom projektu dobro zabave, ali nije nemoguće da na Dori poluče veliki uspjeh. Kraljevi ulice već danima, naime, (u polušali?) najavljuju kako će upravo oni predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Finskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije kraj popisu neobičnih natjecatelja ovogodišnje Dore, ili barem onih koji to žele postati. Doznajemo kako su pjesme na natječaj poslali Goran Bare te reper Nered, što najbolje govori o tome kako se hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije polako, ali sigurno urbanizira. Osim njih, prolasku u natjecanje nadaju se i Luka Nižetić, Ivana Banfić, Lana Klingor i mnogi drugi.

D.K.
Foto: MAPE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara