Oxfordski studenti šokirali profesore: Pozirali goli za humanitarni kalendar

FOTOGRAFIJE prikazuju svakodnevicu studenata Sveučilišta Oxford: čitaju, uče, sviraju, zabavljaju se i provode vrijeme na rijeci, ali ovoga puta bez odjeće. Ovi odvažni mladi ljudi odlučili su pozirati za provokativan kalendar kako bi sakupili novac za siromaštvom pogođene zemlje trećeg svijeta, u čemu su ih neki profesori jednoga od najprestižnijih sveučilišta u svijetu podržali, dok su drugi, tradicionalniji ostali zgroženi.

Sudjelovalo je oko 60 studenata

"Ovo se ne bi dogodilo u moje vrijeme i pocrvenio sam kada sam vidio kalendar, ali studenti se dobro zabavljaju, a i sav prihod ide u humanitarne svrhe pa je vrijedilo", rekao je jedan profesor za Daily Mail. U dobrotvornoj organizaciji TravelAid te u izradi kalendara sudjelovalo je oko 60 studenata. "Snimati gola s prijateljicama u tako prestižnom okruženju bilo je zaista zabavno, uistinu sam uživala", rekla je 20-godišnja studentica fizike Rosie Batty.

Humanitarna organizacija je za snimanje dobila odobrenje od uprave sveučilišta, a kalendar su objavili i pustili u prodaju kako bi prikupili sredstva za volontiranje i druge oblike pomoći u siromašnim zemljama. "Ideja mi je samo jedan dan pala na pamet i pomislila sam: 'Zašto ne?'. Kalendar je odlično ispao i nadamo se da ćemo izvući osmijeh na ljudska lica te prikupiti novac za dobru svrhu", objasnila je Catherine Little iz TravelAida.

I.M.L.
Foto: Daily Mail, Oxfordstudent.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara