Pamela Ramljak: Najgori blagdani su mi bili ´91. kad sam s bratom bila u Njemačkoj bez roditelja

Foto: Privatni album Pamele Ramljak, PR fotografija

PJEVAČICA Pamela Ramljak iz grupe Feminnem svoj rođendan slavi na Badnjak, stoga kaže kako joj je ovo doba godine uvijek bilo najbolje doba jer je kao klinka dobivala puno poklona, a uvijek je bila okružena i obitelji. Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana Pamela nam je u intervjuu otkrila kako blagdansko vrijeme izgleda za nju, ali i koja joj Nova Godina bila najgora te što si priželjkuje u 2012. godini.Kako planiraš provesti Božić?

Božić planiram provesti doma s obitelji, kao i svake godine. To je kod moje obitelji tradicionalno, bez obzira gdje smo ostatak godine, tih par dana smo uvijek svi na okupu.

Jesi li napisala pismo Djedu Mrazu, što si poželjela ispod bora?

Haha, pa kod mene nije nikad bio Djed Mraz, ja sam imala malog Isusa, a sjećam se da sam kao dijete znala napisati pismo i staviti ga ispod bora.

Planiraš li pripremati nešto posebno?

Kod nas, točnije moje obitelji svatko ima svoje zaduženje, ja sam osobno zadužena za umatanje darova i kićenje bora na Badnjak, tako je oduvijek pa će tako biti i ove godine.

Da li kuhaš i smatraš li se dobrom kuharicom?

Pa ima par jela koje volim i često pripremam pa sam ih usavršila, ali na sreću, mama je ipak ta koja preuzme kuhanje za Božić, ja sam tu samo kao pomoć koja joj uglavnom nije potrebna, a u Zagrebu moj dečko me često zamjeni, njemu puno bolje idu ova tradicionalna jela i ne voli kad mu se uplićem pa čak i da ulazim u kuhinju kad on nešto sprema. Najčešće radim jela od soje, ribu, integralnu tjesteninu i razna variva, a on meso, pečenja na sve načine i sve priloge koje idu uz takvu vrstu jače, "muške" hrane.

što je tvoj specijalitet?

Losos sa tikvicama i mrkvom u foliji sa palentom.

Imaš li neki posebni kolač koji spremaš ili radije kupuješ kolače?

Nisam neki ljubitelj slatkog, rijetko jedem kolače pa ih rijetko i pravim, a volim isključivo čokoladne jednostavne kolače, ne volim nikakve kremaste raznobojne, vodenaste i slično.

Kako dragi komentira tvoje kuhanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kad, haha, imamo iskren odnos tako da kad mu nešto nije baš sjelo to mi kaže, a i ja njemu.

Planirate li možda ove zime, poput mnogih, ići negdje na skijanje?

Volim sav ugođaj vezan za skijanje, ali samo skijanje ne, tako da ne idemo, ali smo planirali otići par dana u neki sjeverniji gradić tipa Salzburg i malo se opustiti.

Imaš li neke posebne uspomene iz djetinjstva na ovo doba godine i kakve?

Sve najljepše uspomene iz djetinjstva vežem za ovo razdoblje godine. Naime, meni je rođendan na Badnjak, uvijek se šalim s mojima da sam im ja božićni poklon, tako da svi dječji tulumi, pokloni, obitelj i prijatelji su bili najčešće u ovo vrijeme godine, a kad smo tako svi na okupu, onda nastaju i najdraže i najljepše uspomene.

Koja ti je Nova Godina do sada bila najgora i zašto?

Najgora Nova Godina mi je bila ona negdje '91. jer je to bila godina kad sam sa bratom bila u Njemačkoj, bez roditelja koji su ostali ovdje, rat je harao, a mi smo se jako bojali za njih, stalno su mi bili u mislima, ali zato Bogu hvala, bilo je jako puno divnih Novih Godina.

Planiraš li donijeti neke novogodišnje odluke u stilu "Od ove godine ću..." ili "Od ove godine više neću..."?

Nemam taj običaj, ne pušim, ne pijem kavu i inače nisam neki ljubitelj alkohola pa tako da ni u korizmi, a i kod novogodišnjih odluka nemam neke posebno izražene želje, ali uvijek možeš raditi na sebi, pa eto pokušati ću neke mane smanjiti ili potpuno iskorijeniti tipa... Ne kasniti sa plaćanjem računa, haha.

Kakva ti je bila 2011. godina?

Uglavnom dobra, puno sam ojačala ove godine, naučila neke nove stvari o sebi, riješila se nekih strahova i upustila se u neke nove projekte, kao recimo, rad u školi što me istinski obogatilo u duhovnom smislu.

Što si želiš u 2012. godini?

Zdravlje za moje bližnje i mene, mir u srcu i dobro raspoloženje te bolja vremena za sve građane Hrvatske, da napokon izađemo iz ovog financijskog vrtloga.

Koju poruku bi voljela poslati svim "ljudima dobre volje"?

Ljudima dobre volje i ne treba slati poruke, oni su poruka za sebe, nego samo onima loše :), a to je da želim i njima puno sreće i dobre volje, sve je stvar vlastite perspektive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara