Pazite što pitate u ovom restoranu jer će vam glupa pitanja dodatno naplatiti

Pazite što pitate u ovom restoranu jer će vam glupa pitanja dodatno naplatiti
Ilustracija: 123RF

U AMERIČKOJ državi Colorado već dvadeset godina posluje restoran u kojem se svako glupo pitanje naplaćuje dodatnih 38 centi. Vlasnik restorana Tom's Diner u Denveru je na ovu smjelu, ali šašavu ideju došao kako bi zabavio i zaposlenike i kupce, prenosi UNILAD.

Iako ova tradicija opstaje već dva desetljeća, za restoran se pročulo nedavno, kada je korisnik internetske stranice Reddit podijelio sliku svog računa na kojemu je ispod narudžbe navedeno još i "jedno glupo pitanje - $0,38".

me_irl from r/me_irl

Pored samog računa, kupci za porez na glupo pitanje mogu saznati i iz jelovnika. Ipak, glavni menadžer restorana Hunter Landry naglašava da se ovaj porez ne naplaćuje ikome iz zle namjere. Oni na to gledaju kao na pošalicu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by jonnie (@jonnieb_long) on

"Svrha je poreza da se dobro zabavimo. Poželjno je, u današnjem svijetu, biti rasterećen", ističe on, dodajući da je cijena poreza varirala pa je svojevremeno bila 48 centi.

Landry, koji je inače nećak vlasnika, naglasio je da osoblje restorana nikome zaista ne naplati ovaj porez i da ga jedino izriču stolovima gdje primijete da su gosti u dobrom raspoloženju, kako se netko ne bi uvrijedio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara