Penzić uhićen jer je nazvao službu za korisnike telekoma čak 24.000 puta

Penzić uhićen jer je nazvao službu za korisnike telekoma čak 24.000 puta
Screenshot: YouTube

71-GODIŠNJI umirovljenik iz Japana nedavno je uhićen i optužen za opstrukciju poslovanja nakon što je navodno nazvao besplatni broj svog telekom operatera 24.000 puta u posljednje dvije godine kako bi se žalio na usluge i tražio isprike.

Samo u listopadu Akitoshi Okamoto iz Kasukabe Cityja navodno je nazvao besplatni broj japanskog telekomunikacijskog giganta KDDI-ja 411 puta u jednom tjednu kako bi se žalio zbog toga što njegov telefon nije mogao uhvatiti radijske prijenose.

U posljednje dvije godine KDDI je registrirao oko 24.000 poziva od Okamota, što čini prosječno 33 telefonska poziva dnevno, ali korporacija je podnijela tužbu protiv njega tek prošlog tjedna, kad je učestalost žalbi postala previše nepodnošljiva.

Primanje 411 telefonskih poziva pritužbe od 71-godišnjaka tijekom jednog tjedna navodno je uzelo danak za zaposlenike call centra tvrtke i opstruiralo njihove mogućnosti da pomognu ostalim klijentima tvrtke s njihovim problemima. Kako nisu znali što bi napravili, pozvali su policiju da im pomogne riješiti situaciju, prenosi Oddity Central.

Prema japanskim medijima, Okamoto je ponekad zvao broj za podršku samo da bi zatražio da predstavnici kompanije "dođu i ispričaju se zbog kršenja ugovora i nepoštene poslovne prakse".

Okamoto je uhićen prošli mjesec i trenutno je pod istragom. Optužen je za opstrukciju poslovanja, japanski zločin koji se općenito definira kao ometanje nečije sposobnosti redovitog poslovanja.

71-godišnjak sebe smatra žrtvom, no reakcije na njegove žalbe bile su podijeljene. Dok neki vjeruju da bi korporacije poput KDDI-ja mogle riješiti takve situacije bolje, drugi su uvjereni da je umirovljenik pretjerao.

"Vjerojatno vjeruje da se zbog toga što je žrtva ima pravo grozno ponašati prema drugima", komentirao je jedan korisnik Twittera. "Izgleda da su ga trebali ranije prijaviti", dodao je drugi.

Okamotov ekstremni slučaj primjer je problema koji će se u Japanu vjerojatno pogoršati u godinama koje dolaze. Zbog sve starije populacije tehnološki divovi moraju posvetiti više vremena obrazovanju starijih osoba, a također im pomažu u svakodnevnim zadacima poput slanja e-pošte ili pretplate na streaming usluge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara