Pet jednostavnih navika prosječnog milijunaša

Pet jednostavnih navika prosječnog milijunaša
Ilustracija: Instagram

NEKE navike poprilično su jednostavne, a prosječni milijunaši prakticiraju ih svakodnevno. Možete i vi.

 

1. Strastveni su čitatelji

 

Harry Truman jednom je rekao: "Nisu svi čitatelji vođe, ali svi vođe su čitatelji." Jedan od razloga zašto milijunaši postaju milijunaši je i njihova nezasitna želja za učenjem, piše Fox Business.

 

Knjige o liderstvu i biografije njima su puno važnije od posljednjeg reality showa. Kad imaju slobodno vrijeme, koriste ga pametno - čitajući.

 

2. Razumiju princip odgođenog zadovoljstva

 

Prosječni milijunaši provode većinu života žrtvujući privremene užitke za dugoročni uspjeh. Nemaju problema s kupnjom starijeg, rabljenog automobila ni nošenjem jeftine odjeće. Oni shvaćaju da ih današnja žrtva priprema za sutrašnji uspjeh.

 

 

3. Klone se dugova

 

Dug je najveća prepreka u stjecanju bogatstva. Hipoteke, studentski krediti i slično su pojmovi koji ne postoje u njihovom vokabularu.

 

4. Žive na budžetu

 

Vaš budžet je vaš plan. A bez plana gotovo nemoguće je postati milijunaš. Uspjeh nije slučajan. Prosječni milijunaši imaju naviku dobrog praćenja svog proračuna, a to je jedan od ključeva dobrog upravljanja istim. 

5. Oni daju

 

Naravno, bogataši mogu biti sebični seronje - baš kao i svi drugi. No mnogi od njih shvaćaju da je najvažnija stvar koju mogu učiniti sa svojim bogatstvom pomoći drugima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara