Pet najboljih u finalu: Tko će kući otići s hitom i 50 tisuća kuna

Pet najboljih u finalu: Tko će kući otići s hitom i 50 tisuća kuna
Foto: RTL

OD ČAK šezdeset kandidata koji su u glazbenom showu 'Zvijezde – ljetni hit' tražili svoj put prema zvijezdama, njih pet plasiralo se u finalnu večer te će u subotu, 22. lipnja, od 20.15 zapjevati pred Tončijem Huljićem, Ninom Badrić, Petrom Grašom, Andreom Andrassy i Brankom Đurićem Đurom, a samo će jedan od njih kući otići s Tončijevim ljetnim hitom, 50 tisuća kuna te nastupom na Splitskom festivalu.

A da su u finalu najbolji od najboljih, svjedoče i komentari žirija koji je složan – baš svatko od top 5 kandidata može odnijeti pobjedu!

''Tijekom ovog vremena što smo mi u žiriju proveli zajedno, zadali smo si nekoliko parametara koje kandidati moraju zadovoljiti. Svi finalisti imaju i osobnost, i mladost, i skromnost koja je važna, ali što je najvažnije – fenomenalno pjevaju!'', ističe Grašo, a s njim se slaže i Nina. ''Ovih petero natjecatelja stiglo je do kraja zbog količine svog talenta, upornosti, volje i strašne želje – i zasluženo su tu. Osim toga, ne mogu vjerovati da smo nakon prošlogodišnjeg serijala uspjeli pronaći još ovoliko puno skrivenih dragulja. Svima nam je vilica pala kad smo čuli neke od njih kako pjevaju'.'

Lina Pejovska, Ivan Vidović, Lucijan Janko Krnic, Armin Malikić i Andrea Kadić – kandidati su koje je žiri svrstao među pet najboljih, a pred žirijem će biti pune ruke posla. 'Ja bi tija bit' naslov je Tončijevog ljetnog hita koji će pripasti pobjedniku showa, a koji će u emisiji premijerno otpjevati dvoje superfinalista u borbi za veliku nagradu. Tko će novi ljetni hit otpjevati bolje, gledatelji će doznati u subotu od 20.15 na RTL-u.

Andrea Kadić

Andrea Kadić ima 18 godina i dolazi iz Gundinaca pored Slavonskog Broda. Nakon srednje škole željela bi upisati psihologiju. Voli blues, RnB i pop glazbu, a najdraže pjevačice su joj Beyonce, Aretha Franklin i Amy Winehouse. Sebe opisuje kao pametnu i zabavnu osobu. U show se prijavila jer se želi zabaviti i steći nova iskustva, a očekuje da će uživati u svakom trenutku tijekom natjecanja. Za pet godina, ističe kratko, vidi se na – pozornici.

Ivan Vidović

Ivan Vidović ima 20 godina i dolazi iz Metkovića. Nakon srednje škole godinu je dana proveo na vojnoj obuci i postao je profesionalni vojnik. Shvatio je kako vojska nije ono što želi pa sada studira građevinu. Ima 3 mlađe sestre od kojih je najpovezaniji s najmlađom zbog koje često putuje kući. Svira gitaru i pjeva u različitim bendovima. Želi biti influencer i ima čak fotografkinju koja prati svaki njegov korak ne bi li ga fotografirala. Snima obrade popularnih pjesama i spotove za iste. Bavi se ekstremnim sportovima, ronjenjem i trčanjem maratona.

Armin Malikić

Armin Malikić ima 27 godina i dolazi iz Tuzle. Apsolvent je na Medicinskom fakultetu, a za sebe kaže da je oduvijek bio drugačiji od ostalih. Do sredine 2018. radio je na brodu kao pjevač i priznaje da mu je to vrijedno iskustvo koje ga je promijenilo. Armin piše i sklada svoje pjesme i sebi je najomiljeniji pjevač. Iako trenutačno nije u vezi, kaže da uvijek boluje od ljubavi.

Lina Pejovska

Lina Pejovska 16-godišnjakinja je koja dolazi iz makedonskog Skopja, gdje je već nastupala na festivalima, a sudjelovala je i u Pinkovim zvjezdicama u Srbiji. Svoje obrade glazbenih hitova redovito diže na YouTube, a cover pjesme "Savršen par" pregledan je već 2,2 milijuna puta! Za pet godina vidi se na pozornici kao slavna pjevačica, a nada se da će nakon toga ostvariti i svjetsku karijeru.

Na ovaj show prijavila se jer se voli natjecati te smatra kako je to dobar način da se za nju i njezin glas daleko čuje. Cijeli je svoj život, rad i trud usmjerila prema jednome cilju - da postane popularna pjevačica.

"Društvena, pozitivna i interesantna osoba", riječi su kojima se ova 16-godišnjakinja opisuje. Iako priželjkuje pobjedu, kaže kako je poraz ne može zaustaviti na njezinu glazbenom putu.  "Ako je poraz fer, to mi je samo motiv da radim što više", objašnjava.

Lucijan Janko Krnic

Lucijan Janko Krnic dolazi iz Zagreba te je završio školu za kemijskog tehničara, ali sebe u budućnosti vidi na Muzičkoj akademiji te kao uspješnog pjevača. U show 'Zvijezde - Ljetni hit' prijavio se jer smatra da je to dobra prilika za izlazak na glazbenu scenu. Inače je ljubitelj rocka, jazza i klasike, a omiljeni glazbenik mu je Alex Turner. Svira gitaru i saksofon, a nedavno je počeo svirati i klavir. Prve asocijacije na ljeto su mu more, zabava i dobro društvo.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara