Peter Jackson neće režirati "Hobit"

BOB SHAYE, potpredsjednik filmskog studija New Line Cinema, je u izjavi za Sci-Fi Channel odbacio bilo kakvu mogućnost da Peter Jackson, režiser megapopularne filmske trilogije "Gospodar prstenova", zasjedne iza kamere kada se bude snimao "Hobit".

"Hobit" je jedan od "najvrućih" holivudskih projekata koji se imaju snimati u bliskoj budućnosti, s obzirom da se, slično kao i "Gospodar prstenova" temelji na prozi J.R.R. Tolkiena te za radnju ima događaje povezane s s jednom od najuspješnijih trilogija u povijesti filma.

Međutim, Jackson, za koga se govorilo da je, s obzirom na hvaljeni i komercijalno uspješni rad na "Gospodaru prstenova", jedini za to kvalificiran, neće u tome sudjelovati.

Razlog je sudska tužba koju je Jackson pokrenuo protiv studija zahtijevajući veći dio zarade koju je načinila trilogija, a koja se vrti oko brojke od milijardu dolara.

Bob Shaye tvrdi da je Jackson već dobio 250 milijuna dolara te da je time ugovor ispunjen.

Shaye tvrdi da je "New Line Cinema" u postojećim okolnostima, kada Jackson navodno odbija pregovarati, jednostavno nije u stanju surađivati. "Taj tip neće snimati ništa za nas sve dok ja radim za ovaj studio", rekao je Shaye.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara