Peugeotova karavana predvođena novom 207-icom

PEUGEOT-ove ljepotice u Ženevu dolaze u punom zaposjedaju. Višednevno kampiranje na 2.260 kvadratnih metara izložbenog prostora privući će mnoge dizajnerske zaljubljenike.

Apsolutna zvijezda bit će Peugeot 207, budući miljenik žena od kojeg ne zazire ni muški spol. Kao i prethodnik, glavni adut ostaje velika doza privlačnosti, jedna od karakteristika svih Peugeotovih modela. Četiri-metarska atrakcija nudit će se u šest motornih izvedbi (70-110 KS), otprije poznatih, koje će kasnije biti obogaćene motornim jedinicama nastalim u suradnji s BMW-om.

Ljubiteljima brzine puno će zanimljiviji biti 207RCup (naslovna fotografija), zanimljiva izvedenica prije spomenutog modela. Pokretan atmosferskim dvolitrenim benzincem koji razvija 280 KS maksimalne snage pri 8.500 o/min, 207RCup jasno pokazuje natjecateljske aspiracije. Opremljen šest-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, 4x4 pogonom i 18-inčnim alu naplatcima u mnogima budi nadu kako se radi o najavi budućeg sportskog programa (klasa Rally Super 2000).

Nakon dugih najava PSA konačno predstavlja rezultate svog projekta s izraženim ekološkim aspektom. Radi se o zanimljivom hibridu na osnovi modela 307 CC opremljen inovativnim pogonom kojeg čini 1.6 HDI dizelski motor (110 KS) s DPFS (Diesel Particulate Filter System) u kombinaciji s elektromotorom snage 23 kW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalno zagađenje i skromna potrošnja goriva glavne su prednosti ovog hibrida iz tzv. light segmenta i prvog koji koristi atraktivnu coupe-cabriolet arhitekturu.

Sveukupno se radi o 35 automobila koje Peugeot planira dovesti u Ženevu. Više nego dovoljno da se preporuči posjeta francuskom izlogu.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara