Pila je vino na tulumu i osjetila trnce u ruci - dijagnosticirali su joj rak

Pila je vino na tulumu i osjetila trnce u ruci - dijagnosticirali su joj rak
Foto: Instagram

LAUREN FIRENZA je 25-godišnjakinja kojoj se nakon gutljaja vina promijenio život. Djevojka iz Nottinghama u Velikoj Britaniji slučajno je otkrila da ima Hodgkinovu bolest nakon što je pila vino na obiteljskom tulumu. Popila je nekoliko gutljaja vina, krenula ga je nadoliti u čašu, a onda je osjetila čudno peckanje u vratu i ruci.

Lauren je ubrzo obavila pretrage kako bi saznala je li riječ o nečem bezazlenom ili o ozbiljnom problemu.

"Izašla sam s prijateljima u listopadu i popila sam nešto vina. Odmah sam osjetila čudnu bol u vratu koja se potom spustila u moju desnu ruku i prste. Mislila sam da možda samo imam gripu. Nikad ne idem doktoru pa sam tako ove simptome samo potisnula i napokon otišla doktoru u prosincu kada su se simptomi ponovno pojavili na obiteljskom tulumu", izjavila je djevojka za Daily mail.

Nakon što je obavila pretrage i brojna rendgenska snimanja, Lauren je dobila uputnicu za specijalista koji je na njenom desnom plućnom krilu pronašao kvržicu.

Par mjeseci kasnije biopsijom je otkriveno da je u četvrtom stadiju Hodgkinove bolesti, još poznate kao Hodgkinov limfom. Oboljeli od te bolesti ne bi trebali piti alkohol jer on izaziva bol u limfnim čvorovima i utrnulost pojedinih dijelova tijela, što se njoj i dogodilo.

"Kada su mi liječnici rekli da imam kvržicu, samo sam pitala kada ćemo je odstraniti. Nisam uopće shvaćala da je riječ o raku. Ipak, tijekom cijele situacije ja sam željela biti ta koja će imati kontrolu nad rakom. Nisam htjela da on kontrolira mene ili moj život", ispričala je 25-godišnja Lauren.

U tri je mjeseca prošla šest ciklusa kemoterapije. Iako se već u lipnju osjećala puno bolje, bila su potrebna još dva ciklusa kako bi bila sigurna da se bolest neće vratiti.

"Mislim da će oporavak biti spor, ali spremna sam na povratak normalnom životu", zaključila je Lauren, a svoju je priču podijelila javno na Instagramu kako bi druge educirala i lakše prošla kroz težak period.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara