Pilot i kopilot prespavali let od 30 minuta

ZAHVALJUJUĆI nemaru pilota i kopilota, let avionom niskotarifne kompanije Go!, iz glavnog grada Havaja, Honolulua prema otoku Ohahu umalo je završio kobno za 40 putnika.
 
Iako je predviđeno vrijeme leta tek 30 minuta, piloti su postavili automatsko upravljanje te zaspali. Osim pilota zaspalo je i par putnika koji su uspješno zaobišli nadolazeću paniku. Prvi poziv kontrolora upućen je nakon 15 minuta kako bi piloti potvrdili pripremu za slijetanje. Sljedećih 7 minuta kontrolor je uzaludno dozivao pilote, dok se avion na visini od 6400 metara opasno približavao odredištu.

Nakon 11 bezuspješnih poziva kontrolori su napokon uspjeli probuditi pilote nakon 32 minute leta. Na pitanje imaju li izvanrednu situaciju budući da se nisu javljali i da su promašili odredište za 25 kilometara, piloti su se zbunili i nisu ponudili razumno objašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon, 5 minuta kasnije, avion je uspješno sletio. Nemar pilota zaprepastio je kolege, a cijeli incident neće proći nekažnjeno. Američke vlasti  su odmah pokrenule istragu protiv pilota i kopilota, a glasnogovornik kompanije nije želio komentirati slučaj nemarnih zaposlenika.

B.B.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara